Волочиському машзаводу, що входить до всесвітньо відомої корпорації АТ «Мотор Січ» виповнилося 50 років. Його славна біографія нерозривно пов’язана з розвитком Волочиська. За сприяння підприємства з’явилися багатоповерхові будинки, гуртожитки, дитячі садочки, школи, спортивно-оздоровчий комплекс, санаторій «Райдуга», база відпочинку, історико-краєзнавчий музей.
Відзначити ювілей і вшанувати кращих працівників підприємства в міський Будинок культури прийшли сотні місцевих жителів і гостей.

Олександр СТАДНІЧУК, директор Волочиського машзаводу:
— Історія ВМЗ — це величезна праця всіх поколінь керівників і фахівців. За ці роки сформувався міцний трудовий колектив, вирощена ціла плеяда інженерно-технічних працівників і висококваліфікованих робітників. Ми з честю і гідністю пройшли через всі випробування останніх років і зробили неймовірне — зберегли свій завод і основний склад трудового колективу, не стали на коліна перед жорсткими реаліями сьогодення і з оптимізмом прокладаємо шлях до кращого майбутнього.
Незважаючи на економічні труднощі ми успішно вирішуємо питання життєдіяльності трудового колективу, його стабільної роботи, розв’язуємо соціальні проблеми, піклуючись про добробут трудящих.
Особливо це важливо зараз, коли зупиняються навіть не підприємства і виробництва, а цілі галузі.
 А ювілей заводу — чудовий привід сказати добре слово на адресу людей, які працювали на підприємстві з перших днів його заснування. Це їхньою сумлінною працею створювався, мужнів і міцнів Волочиський машинобудівний завод, гарнішало і розквітало рідне місто, закладалися добрі трудові традиції в суспільній і культурно-масовій роботі.
Щиро дякую всім заводчанам за роботу! Людям, які працюють, отримують чесно зароблену заробітну плату, з гордістю повертаються додому, до своїх дітей та онуків.
Висловлюю щиру подяку керівництву головного заводу, особливо президенту акціонерного товариства «Мотор Січ», Герою України В’ячеславу Олександровичу Богуслаєву.
 Адже завдяки їхній підтримці та взаєморозумінню завод успішно справляється з поставленими завданнями, працівники забезпечені роботою та достойною заробітною платою.
У день 50-річного ювілею нашого заводу бажаю всім міцного здоров’я, добробуту і особистого щастя, благополуччя в родинах, достатку і тепла в будинках, здійснення творчих намірів, подальших успіхів у праці, досягнень в ім’я процвітання підприємства і держави.
Сергій ВОЙТЕНКО, голова Ради директорів АТ «Мотор Січ»:
— Волочиський машзавод посідає вагоме місце у структурі нашої корпорації. Тут виробляють понад 10 тисяч деталей і комплектуючих, виготовляється кожен третій шифр технологічної оснастки.
Сьогодні на підприємстві відбувається переоснащення. Приємно бачити нові сучасні верстати з програмним управлінням. Це відповідає стратегії АТ «Мотор Січ». Корпорація створює не тільки унікальні двигуни, а нові галузі, яких в Україні не було: виготовлення вертолітних редукторів, несучих лопатей, ну і само собою гвинтокрилів. Останні літають у частинах Міністерства оборони, Національної поліції, Національної гвардії та Міністерства з надзвичайних ситуацій. Вони були представлені на параді з нагоди Дня Незалежності України.
Перспективним напрямком нашої роботи є виготовлення лопатей з композитних матеріалів. Ми прагнемо у корпорації створити замкнутий цикл проектування, конструювання і складання гвинтокрилів.
Велику допомогу нам подає держава, яка виділила 2 мільярди гривень на розробку, дослідження і доведення до серійного виробництва авіаційної техніки. Відчуваємо сприяння у просуванні нашої продукції на вітчизняний ринок.
Тож маємо замовлення і перспективний план на 2021-2022 р.р. Сьогодні ріст виробництва становить 20 відсотків. Наступного року хочемо вийти на аналогічний показник.
До ювілею Волочиського машзаводу маємо подарунок для його працівників. З 1 вересня усім працівникам збільшено на 30 відсотків оклади, тарифи і оплату по нарядах. Ми також подарували підприємству новий мікроавтобус.
Сергій ЛАБАЗЮК, народний депутат України:
— Без перебільшення у Волочиську кожна сім’я якимось чином пов’язана із машзаводом. Тут розпочинали свою трудову діяльність мої батьки. Я теж навчався у ПТУ при цьому підприємстві.
Все у Волочиську нагадує про вклад машзаводу в розвиток міста. Він є одним із основних наповнювачів його бюджету.
Підприємство стало таким потужним завдяки Герою України В’ячеславу Богуслаєву, який свого часу очолював його.
Пригадую, як ми 3 роки тому разом відвідували підприємство. Я був дуже здивований, що В’ячеслав Олександрович знав кожного, з ким працював тут, по прізвищу, імені і по батькові. Своєю турботою він зробив підприємство соціально відповідальним. І мені дуже хочеться, щоб покоління молодих жителів Волочиська знало і пам’ятало про це, і на його прикладі вчилося людяності.
На жаль, минулого року АТ «Мотор Січ» стало об’єктом геополітичних ігор. Але зараз справа змінилася на краще. І це радує. Бо такі підприємства потрібні Україні.
Як народний депутат я роблю усе можливе для того, аби підтримати вітчизняного виробника.
Віолета ЛАБАЗЮК, голова Хмельницької обласної ради
— Волочиський машзавод є одним з найбільших підприємств області. Тут працює понад 1200 людей. Вони роблять великий вклад у бюджет громади, розвиток інфраструктури і розбудову нашої області. Триває модернізація виробництва, збільшуються потужності і заробітна плата. І це вселяє оптимізм.
Костянтин ЧЕРНИЧЕНКО, голова Волочиської ОТГ:
— Сьогодні мої колеги з інших ОТГ по-доброму мені заздрять і кажуть: «Що тобі журитися? У тебе є машинобудівний завод». Він дійсно є запорукою надійності. Завдяки йому та іншим підприємствам ми самодостатні, живемо на зароблене, а не на дотації.
Ювілей машзаводу видатна подія для нашої 34-тисячної громади. Її становлення відбувалося разом із підприємством. До нас приїздили фахівці з Запоріжжя та інших міст. Розумні, грамотні, інтелігентні, вони піднімали інтелектуальний та культурний рівень Волочиська.
Машзавод допомагав нам управлінськими кадрами.
З вдячністю згадуємо нинішнього президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва, який 15 років очолював Волочиський машзавод.
Ми вирішили зробити йому подарунок і звернулися в Аерокосмічне агентство з проханням присвоїти одній із зірок у сузір’ї Скорпіона, під яким народився В’ячеслав Олександрович, його ім’я і занести її координати до реєстру та сертифіката.
Олег СКОВОРОДНІКОВ, голова федерації профспілок Хмельницької області:
— Становлення унікального підприємства відбувалося одночасно із формування трудового колективу. Тут існує виробнича злагода і взаємодія, а також діалог і партнерство між працівниками та адміністрацією, утвердилися високі соціальні стандарти.
Під час урочистостей на сцені Будинку культури кращим працівникам підприємства вручили нагороди, грамоти, відзнаки і дипломи. А також відбувся святковий концерт.