Якщо говорити про формування цінової політики в Україні загалом, то це, вочевидь, відбувається за єдиним принципом: «все вище і вище». Тому й думає пересічний громадянин, який, на жаль, не їсть сало по 20 гривень і хліб із полуницею, як нардеп Тищенко, за що купити найнеобхідніше в свій продуктовий кошик, а на інше може і не вистачити. Хоча, є інформація, що начебто ціни трохи знизилися, та чи відчутно це? 

Отож за повідомленням Головного управління статистики у Хмельницькій області, на споживчому ринку Хмельниччини в січні цього  року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,1%. Найбільше (на 24,9%) подорожчали овочі. У межах 4,4-1,3% підвищилися ціни на яловичину, м'ясо птиці, сало, яйця, кондитерські вироби з борошна, хліб, масло, фрукти, на 0,9-0,1% – на сири, рибу та продукти з риби, сметану, безалкогольні напої, кондитерські вироби з цукру, свинину.

Проте на 3,2-0,3% подешевшали соняшникова олія, цукор, рис, маргарин, кисломолочна продукція, макаронні вироби, молоко, продукти переробки зернових. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,3%, у т. ч. на алкогольні напої – на 2,3%, тютюнові вироби – на 0,3%.

До прикладу, одяг та взуття подешевшали на 3,9. Ціни на транспорт зросли на 0,7% за рахунок подорожчання пального та мастил на 1,8%, проїзду в залізничному пасажирському транспорті – на 1%. Послуги лікарень та фармацевтична продукція додали в ціні 0,4% та 0,3% відповідно.

Аж на 27,4% підвищилися ціни на ритуальні послуги.