І правду кажуть, що українцям у хоробрості, мужності, стійкості та патріотизмі можна лише позаздрити. Не є винятком і кам’янчани, й не лише ті, що зі зброєю у руках захищають цілісність і незалежність України, а й ті, хто наразі працює на підприємствах, у різних організаціях та установах, підприємці, люди пенсійного віку. Вони з кожним днем все більше згуртовуються та об’єднуються задля перемоги над російським агресором, активно, всіма можливими способами, допомагають нашим відважним воїнам.

Так, буквально з перших днів війни кам’янецькі ФОПи Челядін і Кукурудзяк організували на території свого приватного підприємства виробництво вкрай необхідних сьогодні нашій армії протитанкових та протиавтомобільних «їжаків», «буржуйок» тощо. До цієї важливої справи також активно долучилися інші місцеві підприємці Вадим Остафійчук, Олександр Полатайко, Олександр Бабенко, Олег Гуменюк та інші. Не одну тонну необхідних підручних матеріалів для виробництва оборонних засобів — рейки, прокат, двотавру, кутники, швелєр, арматуру, також зварювальні електроди, болгарки, фарбу для металу передали небайдужі містяни. Щодня на цьому своєрідному оборонному виробництві працює більше сотні як кам’янчан, так і чоловіків із числа переселенців, навіть сусідньої Тернопільської області.
Ще на одному майданчику збільшити «популяцію їжачків» узявся і кам’янецький ФОП Фішман з колегами по праці, які тимчасово перепрофілювали своє меблеве виробництво у формат роботи «Все для перемоги».
Гаряче харчування працюючим безперебійно забезпечують волонтери міста.
Захисні засоби проти техніки окупантів кам’янчани виготовляють не лише для міста над Смотричем, а й для столиці.