У селищі Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району відбувся зліт лідерів учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів  області.

Його програма була насичена: спортивні змагання, квест, козацькі забави, презентація власних творчих проектів,  навчально-мотиваційні тренінги. Впродовж трьох днів з  учнями працювали професійні тренери й методисти. Наснаги та енергії додавали учасникам неперевершені краєвиди берегів Дністра, а смачне та повноцінне харчування забезпечував  Говірський професійний аграрний ліцей, який очолює  В. Тарадуда.
На зльоті учні реалізували власний творчий проект  — міні-фестиваль «Енерджі-фест», який поєднав змагання з волейболу, презентації авторських пісень, читання гуморесок, інсценізовані розваги та навіть боді-арт.  Метою навчально-патріотичного зльоту було не лише налагодження продуктивної роботи  лідерів впродовж наступного року, а й вибори нового президента  обласної ради учнівського самоврядування лідерів професійно-технічних навчальних закладів Хмельниччини. Найкращим визнано  проект  Олесі  Парфенюк, учениці Хмельницького професійного ліцею, яка і стала новообраним президентом.
Програма заходу була досить обширною та різноманітною. Молоді лідери вдало поєднували навчання,  спорт та розваги. До прикладу, в творчому проекті «Патріотичне літо» під час інсценізації української пісні, молоді лідери проявили себе не тільки як генератори креативних ідей, а й  продемонстрували  творчі здібності, пронизані любов’ю та патріотизмом до Батьківщини. Потім учні запустили в небо ліхтарики та загадали бажання.
Після зльоту на березі Дністра учасники презентували флеш-моб «Перлина-Україна». У планах ради учнівського самоврядування професійно-технічних закладів — створення міні-фільму про зліт.
Незабутнім подарунком від організаторів зльоту стала екскурсія до скельно-печерного монастиря затопленого села Бакота. Майже всі учні вперше побачили подібні місця і яскраві,  незабутні враження не полишають їх і досі.