Освітній хаб Хмельницької міської територіальної громади створений для потреб мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб. 

Сьогодні в межах нашої громади мешкають майже 40 тисяч переселенців, багато дітей шкільного віку. В закладах освіти громади навчається приблизно 1200 учнів-переселенців. Певна кількість хмельницьких учнів змушені переїхати в інші області, або за кордон. Тому зараз надзвичайно важливими є питання удосконалення організації навчального процесу для учнів громади та переселенців, профорієнтаційна робота.
Через освітній хаб планується організовувати й проводити систематичні психологічні та профорієнтаційні консультації; формувати базис особистісної культури дитини через відкриття її світу в його цілісності та різноманітності, налагодити опанування навичок для подальшого розвитку дітей; підтримувати дітей з особливими освітніми потребами; сприяти розвитку творчого потенціалу здобувачів освіти; зміцнювати україномовне, національно-патріотичне середовище; утверджувати українську національну ідентичність; формувати навички ХХІ століття для подальшої реалізації себе на ринку праці в Україні. Всі послуги надаватимуться безкоштовно.

Адреса центрального офісу Освітнього хабу Хмельницької міської територіальної громади: м. Хмельницький, вул. Грушевського 53, тел. +38 (099) 702-98-43.