12 тисяч доларів США за успішне проходження аспірантури та захист кандидатської – саме таку суму запросила завідувачка відділу аспірантури та докторантури хмельницького вишу для сприяння у розв’язанні цих питань.

Тепер же за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування,  Хмельницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно даного правопорушника (ч. 2 ст. 369-2 ККУ).
За даними слідства, жінка, за 12 тисяч доларів, обіцяла розв’язати питання не лише про вступ до аспірантури, а також успішне проходження навчання та захист кандидатської дисертації.
Після отримання частини цих коштів у сумі чотири тисячі доларів її було затримано правоохоронцями.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, у взаємодії із працівниками Управління Служби безпеки України.
Довідково: санкція ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі строком від 2 до 5 років.