Щорічно учні закладів загальної середньої освіти громади беруть участь у конкурсі дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». До участі в конкурсі залучалися заклади загальної середньої освіти, які підпорядковуються Департаменту освіти та науки. Цьогоріч, попри воєнний стан, 46 закладів загальної середньої освіти виявили бажання взяти участь у конкурсі. Загалом для участі в цьогорічному конкурсі надійшло 252 роботи.

Конкурс має за мету підвищити зацікавленість дітей і молоді шкільного віку до поглибленого вивчення проблем у сфері охорони праці, формувати активну свідому позиції щодо значення безпечних умов праці, виховати в майбутніх роботодавців і працівників високої культури безпеки праці на виробництві. Конкурс активізує творчий потенціал дітей і молоді, сприяє розвиткові дитячої творчості, привертає увагу суспільства до наявних проблем у сфері охорони праці.
Роботи учасників представлені у трьох вікових категоріях: 1-4 класи, 5-8 класи та 9-11 класи.
Журі звертало увагу на актуальність теми, практичне значення, використання знаків безпеки. Велике значення надавалося оригінальності та якості роботи й, звичайно, рівню самостійності автора у виконанні.
17 травня журі підбило підсумки конкурсу та визначило переможців.

Молодша вікова група:
I місце – Кордон Юлія, учениця 2-А класу навчально — виховного комплексу №7 м. Хмельницького;
II місце – Цикра Евеліна, учениця 2-А класу Хмельницької загальноосвітньої школи І ступеня №4;
III місце – Волик Вікторія, учениця студії образотворчого мистецтва «Чарівний пензлик» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва.

Середня вікова група:
I місце - Капітанюк Олександра, ученицю 7-Б класу спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №27 імені Дмитра Іваха м. Хмельницького;
ІІ місце – Мутас Дар’я, учениця 5 класу Олешинської гімназії;
III місце – Рубан Марійка, учениця 7 класу Іванковецького ліцею.

Старша вікова група:
I місце – Шевчук Олександра, учениця 9-Г класу навчально — виховного комплексу №7 м. Хмельницького;
ІІ місце – Волинець Каріна, учениця 9-В класу навчально — виховного комплексу №7 м. Хмельницького;
ІІІ місце – Мазур Софія, учениця 9 класу Олешинської гімназії.

Переможці конкурсу отримають дипломи та подарунки міської ради.
Засновником цього конкурсу є Хмельницька міська рада. А безпосередніми організаторами конкурсу виступили Департамент освіти та науки міської ради та управління з питань цивільного захисту населення і охорони праці.