На результати рішень сесії Волочиської районної ради, яка відбулася минулої середи, з тривогою у серці очікувало чи не піврайону. На кону була подальша доля дев’яти сільських шкіл, або, якщо говорити мовою казенною, оптимізація мережі навчальних закладів. Саме це питання порядку денного викликало шквал бурхливих емоційних обговорень. Безперечно, процес так званої оптимізації чи реорганізації є вкрай болісним не лише для Надзбруччя, але й для Хмельниччини в цілому. З одного боку, насправді, у багатьох випадках утримувати освітні осередки, які ледь жевріють, є нерентабельним і недоцільним. Але, погодьтеся, саме вони були і залишаються духовним і культурним осередком глибинки, її душею. Без цього припиняється життя.

Свої точки зору на сесії висловлювали і депутати, і представники громадськості, і батьки. Одностайними у своїх судженнях були голова районної ради Сергій Пазюк та перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Коваль: у жодному випадку не можна рубати з плеча, а рішення мають бути виваженими та відповідальними. Так і сталося. Із дев’яти закладів відтепер буде припинена діяльність лише одного, а саме — Видавської загальноосвітньої школи. Богданівська та Шмирківська реорганізовані з І-ІІІ ступенів до І-ІІ-го. Процес оптимізації решти шкіл відтермінували на один рік.
Добряче перепало на горіхи на сесії за результатами депутатського запиту В. Колесніка та І. Бойчука щодо демонтажу обладнання колишнього цукрового заводу керівнику підприємства, яке його здійснює. Після дебатів, теперішні власники заводу зобов’язалися власним коштом забезпечити в мікрорайоні цукровиків належний благоустрій.
Ухвалили обранці й низку інших рішень, важливих для забезпечення краю, а також прийняли звернення до голови облдержадміністрації Михайла Загородного та народного депутата України Сергія Лабазюка з проханням підтримати кандидатуру Володимира Коваля на посаду голови райдерж-адміністрації.
Активну участь у роботі сесії взяли депутат обласної ради, головний лікар Волочиської районної лікарні Віктор Чубар, міський голова Костянтин Черниченко, помічник народного депутата України Сергія Лабазюка Володимир Петрук.