У Шепетівському медичному училищі — випуск: 340 фахівців різних спеціальностей залишають стіни альма-матер.

У вщерть заповненому актовому залі відбувається традиційний училищний обряд. Повз сцену проходять випускниці з короваями від кожної групи і вдячних батьків. Викладачі та батьки посипають дипломантів житом. Потім кожен випускник проходить по доріжці з вишитих рушників, а вже тоді отримує документ про освіту. Цей ритуал започаткувала викладач Валентина Сенькова на уроках народознавства.
Линуть напутні слова директора закладу Тетяни Федоришеної:
— Серед випускників маємо 18 стоматологів, медсестер, ортопедів, які отримують дипломи з відзнакою. Переважна більшість випускників засвідчила свої знання на «відмінно» та «добре». Але, головне, кожен з них набув навичок з практики лікування.
Цьогорічним взірцем навчання став фахівець ортопедичної стоматології Ярослав Рудий. Він зайняв перше місце у всеукраїнському конкурсі професійної майстерності серед студентів вищих навчальних закладів I-III рівня акредитації, а нині отримує диплом з відзнакою. Всі цьогорічні випускники забезпечені роботою. Ті, хто навчався за рахунок держави, направлені в розпорядження облздороввідділу. Тих, хто здобував освіту за власний кошт, — заздалегідь «засватали» на престижні місця з непоганою платнею.
 Понад два десятки літ Шепетівському медичному. Воно працює на потреби області, але спеціалістів з певних професій все ж не вистачає. Це тому, що випускників з добрими знаннями запрошують на навчання у вузи. Лише торік 90 відсотків стоматологів і стоматологів-ортопедів вступили і успішно навчаються в закладах четвертого рівня акредитації, медичних університетах. А ще випускники училища ідуть в науку, працюють за фахом в Білорусі, Польщі, Італії, Португалії, Ізраїлі і навіть за океаном — у США. Тож не дивно, що до Шепетівського медучилища молодь йде вчитися охоче.