Цьогорічні дитячі табори, окрім традиційної оздоровчої місії, стають осередками патріотичного виховання. І це закономірно: патріот має бути здоровим, бо нині Україні, як ніколи, потрібні перемоги. І на фронті, і під мирним небом.

Перемогти фінансові труднощі і вчасно відкрити табірну зміну для дітей – таке літнє завдання для влади. І дитячий оздоровчий табір «Подолянчик», що розміщений у мальовничій старовинній панській садибі в селищі Антоніни Красилівського району, яким опікуються районні адміністрація та рада, став добрим прикладом організації літньої табірної зміни. Привітати юних мешканців «Подолянчика» завітали голова районної ради Василь Фурман, заступник голови райдержадміністрації Ірина Морозович, селищний голова Наталія Кондратюк, представники громадських організацій та спонсори.
—У «Подолянчику» відпочине 89 дітей району, з них півсотні – діти пільгових категорій. Зокрема, з багатодітних та малозабезпечених сімей, сироти, позбавлені батьківського піклування, оздоровлюються за рахунок районного бюджету. Для решти дітей пільгових категорій путівки купили спонсори, частину придбали батьки за власний кошт, — розповіла начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Олена Заїка. — У таборі капітально відремонтовані душові кабінки, приміщення для умивання, надвірні та внутрішні туалети. Також поремонтовано коридор в стаціонарному приміщенні, літні будиночки. Придбано нові меблі, матраци та подушки, впорядковано прилеглу територію.
— За допомогу в ремонті табірних приміщень ми щиро дякуємо спонсорам, зокрема ДП ПАТ «Оболонь «Красилівське» (директор Валерій Пейко), заводу «Атон-маш» (Олександр Джима), ТОВ «Вікс-фільтрон» (Олег Будяй), ВАТ «Красилівський машинобудівний завод» (Анатолій Чайчук), благодійному фонду «Зміцнення громад» (Тетяна Василик)» та ін.
З продуктами допомогло СТОВ імені Мічуріна (с. Манівці, директор Володимир Фурман), а до закупівлі путівок доклали кошти СК «Промінь» (Галина Терлецька), ТОВ «Лампка агро» (Зігмунд Лампка), ТОВ «Агропартнер 1» (Володимир Федченко), ТОВ «М’ясопереробний завод» (Андрій Басалай), Антонінська селищна рада та ін. Ми щиро дякує небайдужим нашим землякам за турботу про дітей, їхнє здоров’я, — сказав голова районної ради Василь Фурман.
А розпочалося табірне життя ще до приїзду гостей і офіційного відкриття літньої зміни військово-патріотичною акцією: «Подолянчик» у стилі «Укроп». Її організатори — громадські організації «Самооборона Красилівщини» та «Самооборона Хмельниччини». Бійці самооборони у повному бойовому спорядженні навчали хлопчаків бойовому вишкілу. І хоча гвинтівки були не бойові, а для гри у страйкбол кулі начинені не порохом, а фарбою, табірна підготовка вдалася на славу, особливо сподобалася хлопчакам: адже їх вчили справжні бійці у справжньому військовому екіпіруванні.
— Ми плануємо відкрити на базі табору цілорічний центр з військово-патріотичного виховання дітей. Адже патріоти мають бути здоровими з самого дитинства, — сказав керівник штабу ГО «Самооборона Хмельниччини» Віктор Ноль.
Про те, що здоров’я усіх наших дітей, — найголовніша турбота дорослих, поінформувала і Олена Заїка:
— У нас сформовано банк даних дітей пільгових категорій, які мають право на позачергове одержання путівок. Сьогодні у ньому — 1800 дітей, і ці дані постійно оновлюються. Оздоровлюємо дітей цілорічно.
Увесь червень у районі працювали 30 пришкільних таборів різного профілю, де діти і відпочивали, і за бажанням навчались. Зокрема, навички з англійської учні штудіювали у першому літньому мовному таборі на базі Красилівської гімназії.
У пришкільних закладах літнього відпочинку організували одноразове харчування (з розрахунку 3-6 гривень для дітей пільгових категорій), а також широку програму культурного відпочинку з екскурсіями, змаганнями, концертами та військо-патріотичними акціями.
 Загалом за цей час оздоровлено 1382 учні шкіл району. Літо триває. І нехай воно буде щедре для наших дітей лагідним сонцем і мирним небом над головою.