Із настаннях холодів наші захисники, які ціною власних життів боронять незалежність України, дуже потребують засобів обігріву. На сьогодні найкращим варіантом із них є металеві буржуйки.

Так, завдяки ініціативі Хмельницького міського голови Олександра Симчишина та підтримці МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» і товариства «Хмельницькзалізобетон», колектив майстрів виробничого навчання Хмельницького професійного ліцею №8 на чолі з директором Григорієм Станіславом разом із учнями виготовляють буржуйки в просторих майстернях навчального закладу.
Раніше їх робили зі старих газових балонів, однак тепер вирішили удосконалити цей процес, використовуючи міцні зі значно більшою товщиною металеві труби. Завдяки такому матеріалу вдалося виготовити майже тридцять якісних буржуйок, які не лише зігріватимуть бійців Збройних сил, а й на них можна буде приготувати чай та висушити взуття.
Таких засобів обігріву планують у ліцеї витовити понад пів сотні. Частину матеріалів придбали за кошти навчального закладу.
«Проте ліцей не стоїть осторонь цього процесу й шукає необхідні складові та деталі, без яких неможливо зробити жодного виробу. Це і електроди, і круги, і забезпечити подачу кисню і електроенергію тощо. Крім того, кожен виріб на виході пофарбований і в належному вигляді потрапить до наших захисників, — розповідає Григорій Станіслав. — Але найбільшою гордістю для нас є те, що разом зі своїми наставниками-майстрами металеві теплообігрівачі роблять учні ліцею».
Що й казати, робота в майстернях кипить. На екскурсії, яку люб’язно провів заступник директора з навчально-виробничої роботи Андрій Погурало (на фото 1), можна було познайомитися із процесом виготовлення буржуйок, над якими трудилися здобувачі професій «Зварник» та «Електрогазозварник». Хлопці зосереджено працюють над кожною деталлю, адже тут інакше не вміють — лише якісно та з гарним результатом.
Відрадно, що діти, розуміючи важливість своєї справи, трудяться, допомагаючи військовим в цей складний час. І Перемога обов’язково буде за нами, бо ми міцно тримаємо тил!
Все буде Україна!

P. S. А якщо ви вирішите стати частиною великої дружної родини Хмельницького професійного ліцею №8, то не гайте часу, адже в ньому триває набір учнів за спеціальностями: «Зварник», «Кухар. Кулінар борошняних виробів».   Вступникам після 9 класу термін навчання становить 3 роки, виплачується стипендія і надається гуртожиток.