Перших три роки ці юнаки та дівчата навчалися за спеціальностями «Право», «Правоохоронна діяльність» та «Кібербезпека» у Харківському національному університеті внутрішніх справ, власне, в самому Харкові.

З початком повномасштабного вторгнення агресора на територію України, частина потужностей вишу була релокована до Кам’янця-Подільського, де прихисток їм надав ЗВО «Подільський державний університет». Тож випускний курс майбутні правоохоронці вже завершували в місті над Смотричем, тут минулої середи їм було врочисто вручено дипломи бакалавра та офіцерські погони.
Уже найближчим часом дипломовані слідчі, експерти, кіберполіцейські, фахівці з публічної безпеки розпочнуть виконання своїх функціональних обов’язків у підрозділах поліції 16 областей нашої держави, в тому числі й Хмельницької області.
Привітали випускників із знаменною подією в їхньому житті, дали настанови заступник голови Нацполіції України Олександр Фацевич, начальник ГУНП у Хмельницькій області Руслан Герасимчук, заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв, представники інших силових структур та місцевої влади.