Навчально-польові збори об’єднали дружну родину Деражнянського центру професійної освіти на базі Голосківського відділку.

Із метою підготовки до захисту Української держави і служби в Збройних силах України, виховання патріотизму, витривалості, сили духу, поглиблення знань про історію та культуру рідного краю, закріплення навичок з тактичної підготовки до бою Деражнянським центром професійної освіти на базі Голосківського відділку з 10 по 12 травня проведено навчально-польові збори за програмою з предмета “Захист України”. Учнів вітали директор Деражнянського центру професійної освіти Віталій Дащенко, його заступник із навчально-виховної роботи Ольга Кіс, які побажали учасникам заходу натхнення, сил, а головне — пам’ятати, що Україна в нас одна, і ми маємо її захищати.

Такі збори для учнів украй важливі, адже саме в польових умовах набагато легше відточувати на практиці здобуті знання від досвідчених наставників: викладача фізкультури та захисту України Руслана Халнєпєсова, майстра виробничого навчання Ростислава Редколіса (який, до речі, є керівником військово-патріотичного рою “Каскад”) та військового керівника і начальника табору Олексія Латуна.
Перший день минув мега насичено: лінійка з відкриття зборів, підняття Державного Прапора під звуки Гімну, участь у патріотичному квесті “Я люблю Україну”, чергування в нічному наряді... Що й казати, учні з головою і неабияким ентузіазмом поринули в атмосферу військово-польових навчань.
А вже наступний день навчально-польових зборів Деражнянського центру професійної освіти на базі Голосківського відділку, як розповідають учасники, промайнув як мить. Здобувачі освіти, зокрема, присвятили час тактичному військовому вишколу (відточували майстерність у розборі та зборі автомата Калашникова, займалися стройовою підготовкою, збирали намети та ін.), також ознайомилися з історією рідного краю тощо.
Відпрацювання на полігоні, екскурсія до Меджибожа, психотренінг у поєднанні з музичним батлом зробили цей день незабутнім.
А от підбиття підсумків, лінійка на завершення навчально-польових зборів, вручення відзнак і великий багаж спогадів, — усе це вмістив у себе день третій.
Очільник Деражнянського центру професійної освіти Віталій Дащенко наголосив: “На сьогодні надзвичайно важливу складову в навчально-виховному процесі має становити саме патріотичне виховання. Тому з цією метою вирішили організувати польові збори для учнів усіх трьох курсів, де вони мали можливість пройти тактичне навчання, медичну підготовку тощо. Три підрозділи разом із командирами протягом трьох днів відточували свої навички та вміння, які можуть у майбутньому вберегти життя”. А також, як підсумував Віталій Віталійович, можливо й спонукатимуть учнів надалі обрати для себе військовий фах.