У Теофіполі Агенція місцевого розвитку в партнерстві разом із «Гончаренко Центром» навчає старшокласників, як покращити життя у своїй селищній громаді. Для цього з підлітками проводиться соціальна моделююча гра «Світ громад», яка розвиває бізнес-мислення, вміння працювати в команді та лідерські здібності. Навчання пройшли вже близько 50 учнів.

Настільна гра у жанрі соціального симулятора «Світ громад» розроблена командою українських фахівців. До її створення причетні сотні успішних українців: менеджерів, керівників, підприємців і науковців. Гра використовується, як інструмент громадянської освіти. Ігрова механіка максимально наближена до реального життя і перемогти у грі можна лише завдяки кооперації та взаємодії.
Гра «Світ громад» розрахована на дорослих, але в Теофіполі прийняли рішення залучати до навчання старшокласників. «У старших підлітків вже повністю сформовано мислення. Крім того, вони чутливі до нової інформації та знань. Тому ми вирішили навчати їх ще зі школи, як побудувати процвітаючу та багату громаду. Це допоможе їм стати успішними у житті. Завдяки грі діти дізнаються про податки та реформи, опановують підприємницькі стратегії та фінансову грамотність, навчаються працювати в команді», - розповіла Вікторія Гнатюк, менторка гри.
Уляна Сіверська, яка цьогоріч перейшла до 10 класу, вважає, що гра розвиває лідерські здібності та комунікативні навички: «Було дуже цікаво, хоча складно. В грі все, як у житті: можна виграти, можна програти, але отримати цінний досвід. І як у житті, головне не здаватись. Якщо не вийшло, треба починати з самого початку. Ми під час гри багато сперечались. Одного разу ми через це програли. Але потім вже зрозуміли, що треба завжди знаходити спільну мову. Адже лише об’єднавшись – можна перемогти!».