Депутати Хмельницької обласної ради підтримали депутатський запит щодо виділення коштів на капітальний ремонт Хмельницької школи №20, яка постраждала від ракетного удару.

ЗОШ № 20, яка знаходиться в мікрорайоні Гречани – один з закладів освіти, який найбільше постраждав під час теракту, завданого рашистами 13 травня. Потужна вибухова хвиля потрощила вікна, двері, зруйнувала дах та простінки. За словами директорки навчального закладу Жанни Демиденко, на заміну вікон з бюджету Хмельницької громади було спрямовано 1,3 мільйона гривень і на даний час усі вибиті вікна замінено на нові металопластикові. Передбачені кошти й на капітальний ремонт даху. Але, щоб повністю відремонтувати й підготувати школу до навчання дітей потрібно 42 мільйони гривень. Зокрема мова йде про капітальний ремонт фасаду, покрівлі, харчоблоку, їдальні, спортивної, хореографічної та актової зали. Зараз тут тривають роботи з ремонту зруйнованих стін. В департаменті освіти Хмельницької міськради кажуть, до 1 вересня основні приміщення, які важливі для функціонування закладу, будуть відремонтовані. Щоправда, скільки сформується класів поки що не відомо, оскільки продовжується набір дітей в перші та десяті класи.
Фінансову допомогу ЗОШ №20 обіцяють й депутати Хмельницької обласної ради.
«Це заклад освіти, який дійсно постраждав. Він знаходився найближче до точки вибуху. Сьогодні ми говоримо про те, щоб звернутися до обласної військової адміністрації, оскільки вона є розпорядником бюджету у воєнний час, аби ОВА вивчила це питання і виділила коти. Можливо, це не буде повністю вся сума, можливо частина, тому що органи місцевого самоврядування й так включалися і будуть включатися — це їх прерогатива і власність, але область має на це звернути увагу», — зазначив заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук. За його словами розглянути звернення депутатів облради обласна військова адміністрація має до 28 липня.