Наповнити життя пенсіонерів корисним змістом допомагає Університет третього віку, що діє при Територіальному центрі соціального обслуговування на вулиці Перемоги в Хмельницькому.

Кожен, хто досягнув 60-річного віку, має бажання освоїти комп’ютер, смартфон, або ж — займатися хореографією, художнім і пісенним мистецтвом, ландшафтним дизайном, вивчати іноземні мови та вдосконалювати рідну українську, можуть стати студентами університету.
Загалом тут працює понад 20 факультетів, і кожен зі студентів зможе обрати бажаний. Із нових пропозицій — вивчення історії Східної Європи, а також предмет «Долаючи лихо», що навчатиме, як впоратися з емоційним перевантаженням, як тримати в собі рівновагу.
Навчання в університеті безкоштовне і подати заяву можна до 11 вересня. Потрібно взяти з собою пенсійне посвідчення, паспорт. Внутрішньо переміщенні особи, які нині проживають у Хмельницькому, теж можуть стати студентами. Чудову можливість нових корисних знань, можливість знайти друзів, однодумців і можливість удосконалити себе — дарує університет третього віку.