З нагоди Дня працівника освіти Президент Украї­ни Володимир Зеленський вручив державні нагороди освітянам і сертифікати на отримання премії глави держави переможцям міжнародних учнівських олімпіад та їхнім наставникам. Серед них — шепетівчанка, вчителька школи-гімназії Аліна Корнієнко та її учень, випускник закладу Владислав Омелянчук.

Цьогорічний професійний день освітян дуже особливий, оскільки збігся з Днем захисників і захисниць України, зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. І це надає йому надзвичайного сенсу.
Вчитель-методист, спеціаліст ви­щої категорії Шепетівського навчально-виховного комплексу «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія» Аліна Едуардівна Корнієнко отримала з рук Президента високу нагороду — звання «Заслужений вчитель України».
Володимир Зеленський також вручив сертифікати на отримання премії призеру Міжнародної учнівсь­кої олімпіади з хімії у Швейцарії, випускнику школи, вихованцю Аліни Едуардівни — Владиславу Омелянчуку та його наставниці. Виплати здійснюються із Фонду Президента.
— Це цілком заслужена нагорода для Аліни Едуардівни Корнієнко, — говорить директорка Шепетівської школи-гімназії Надія Василівна Качоровська. — Вона розпочала педагогічну діяльність у нашому закладі 1992 року на посаді вчителя хімії. У той час у нас ще працювала її мама — відома вчителька хімії Галина Костянтинівна Кравець, яка навчила і виховала велику плеяду медиків, хіміків, кандидатів і докторів наук. Любила над усе свій предмет, мрія­ла, щоб її донька також стала вчителькою хімії. І Аліна таки обрала цю стежину у житті. Відвідувала мамині уроки, удосконалювала свої вміння і знання, постійно вчилася. Тому й досягла, як і мама, високих результатів.
Аліна Едуардівна стала професіо­налом вищого гатунку. Досконало володіє сучасними ефективними методами і формами організації освітнього процесу. Застосовує інтер­активні, мультимедійні методики навчання, розвиває пізнавальні здібності своїх учнів, їхню творчу уяву і фантазію.
Вчителька наполегливо працює з обдарованими дітьми, з тими, які люблять і хочуть знати саме хімію. Лише за останні 10 років підготувала 15 переможців всеукраїнських предметних олімпіад та різноманітних конкурсів. Зокрема, її учень Олег Богомолов у 2021 році отримав максимальний результат (200 балів) зовнішнього незалежного оцінювання з хімії, а ще троє учнів стали переможцями ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії.
А цього року бронзову медаль на 55-й Міжнародній олімпіаді з хімії отримав учень Владислав Омелянчук. Вони разом наполегливо готувалися до цієї олімпіади. Аліна Едуардівна не зважала, що у неї відпустка. Чи не щодня раз у раз повторювали пройдений матеріал, розв’язували задачі. І успіх Владислава — це, поза сумнівом, успіх його наставниці.
Досвід Аліни Корнієнко багато років поспіль переймають освітяни Хмельниччини. Вона відзначена багатьма нагородами. Серед них — Грамота Верховної Ради «За заслуги перед українським народом».
І ось ще одне визнання на рівні держави — «Заслужений вчитель України».
— Ми щиро вітаємо Аліну Едуардівну Корнієнко з цим високим званням. Вона його заслужила сповна своєю невтомною працею, натхненням, глибокими знаннями з хімії та прагненням навчати своїх учнів, — говорить Надія Василівна. — Пишаємося досягненнями колеги.
Хочу зауважити, що нею, поза сумнівом, пишалася б її мама, Галина Костянтинівна, яка, на жаль, уже пішла у засвіти. Це своєрідний пам’ятник вдячності їй від доньки. Безперечно, це і висока честь для усієї нашої Шепетівської громади.