Завершився ІV виїзний семінар «Різні можливості – рівні права» для сімей, у яких виховуються діти з особливими потребами. Захід, який ініціював Департамент освіти та науки міської ради, провели у Рекреаційному центрі «Берег надії».

До проведення семінару залучені найдосвідченіші фахівці-педагоги. Головною метою організатори визначили ознайомлення батьків із сучасними методиками роботи з дітьми з особливими потребами. Адже педагоги чудово розуміють, що побудувати повноцінний національний заклад освіти неможливо без активної участі та підтримки сім’ї. У семінарі взяли участь представники 63 сімей (мама та дитина), загалом 126 осіб.

Впродовж трьох днів педагогічні працівники проводили для дорослих майстерки, тренінги, рухливі ігри. Інші педагоги паралельно працювали з дітьми, пропонуючи їм різноманітні ігри та вправи на розвиток уваги, пам’яті та мислення, квест-ігри, музичні інтерактивні розваги, сенсорні ігри, спортивні змагання.

Під час семінару з батьками також провели низку заходів, зокрема тренінги “Комунікаційні навички у спілкуванні батьків дітей з ООП із педагогічним колективом» і «У гармонії з собою – у гармонії зі світом», заняття з акварельного живопису «Осінь прийшла», практичне заняття з використання арттерапевтичних технік як засобу вираження емоцій. Поспілкувалися й на тему статевого виховання дітей з ООП.

У цей час дітям запропонували комплекс занять та ігор із сенсорно-пізнавального розвитку, заняття з мистецтва «Гості осіннього лісу», сенсорно-музичний інтенсив «Осінні барви», майстер-класи із виготовлення ляльки-мотанки з ниток, та «Розвиток дрібної моторики – необхідна умова поліпшення мовлення у дітей», спортивний фестиваль «Profest»…

Деякі заходи були спільними, тут діти мали змогу відчути тепло, розуміння й підтримку рідних людей. Такі заходи позитивно впливають на соціалізацію дітей, уміння співжиття в сім’ї та колективі.