Нашу країну й водночас честь всіх українських географів представила команда з п’яти учнів. Серед них був і хмельничанин Артур Бедрак. Артур Бедрак, учень навчально-виховного об’єднання № 5 міста Хмельницького імені Сергія Єфремова, став бронзовим призером Міжнародної олімпіади з географії (IESO 2023).

У міжнародних інтелектуальних змаганнях взяла участь учнівська молодь із 29-х країн світу. Це Естонія, Індонезія, Італія, Іспанія, Литва, Німеччина, Румунія, Сполучені Штати Америки, Україна та інші. До складу команди юних українських географів увійшло п’ять десятикласників, серед них – хмельницький школяр. Українська команда виборола третє місце та стала бронзовим призером.

Шлях Артура до підкорення олімпійської вершини такого рівня не випадковий. За свої 16 років він був учасником і призером численних конкурсів та олімпіад. Наполеглива праця, задоволення від щоденного пізнання основ наук, не лише географії, багатогранність інтересів, використання будь-яких можливостей випробувати свої знання і вміння – це далеко не повний перелік складових успіху Артура. А ще він – порядна, чуйна, відповідальна людина. Щиро дякує своїм учителям, які на своїх уроках розкривають перед ним світ наук, своїм рідним, які завжди поряд, підтримують у труднощах, гордяться його успіхами. Особлива вдячність від Артура Галині Дмитрівні Чабан – учителю географії, яка ще з восьмого класу розпізнала талановитого, обдарованого й старанного учня, зацікавленого географією. Такий тандем увінчався успіхом! У житті юнака саме географія на сьогодні засяяла переможною зіркою його творчих досягнень.