Дитячий садочок у селі Соломна Волочиського району — не сучасний винахід і не ноу-хау. Ще за радянських часів у колгоспі імені Котовського селяни сюди приводили майже 30 дітлахів. Ними опікувалися чотири працівники. На зорі незалежності України дитсадок «Носики-курносики» перевели на баланс сільської ради. У дев’яностих роках у зв’язку з важкою демографічною ситуацією (зниженням народжуваності, відтоком людей із сіл у міста), кількість дітей значно зменшилася. Проте, незважаючи на труднощі, дитсадочок завжди працював. Основною проблемою багато років залишалося саме приміщення. Будівля панських часів давно потребувала капітального ремонту. «Косметика» вже не врятовувала — почали сипатися стіни ззовні і зсередини, прогнила підлога, дійшла до аварійного стану стеля, під дахом завелися оси, які жалили дітей…

— У «Носиках-курносиках» я працюю вже понад тридцять років, — розповідає завідуюча садком Валентина Незамаєва. — Прийшла пора, коли поточні ремонти не допомагали, потрібен був капітальний. Зверталися в усі інстанції, відповідь одна — немає коштів. І ось у селі з’явився новий інвестор «Аграрна компанія-2004». Отож з вірою і деякими сумнівами звернулися ми з нашою бідою до Петра Лабазюка, генерального директора компанії. Із розмови з ним стало зрозуміло, що у Соломній з’явився надійний друг і добрий господар.
За кошти «Аграрної компанії» відремонтували стіни, підлогу, стелю, поклали плитку… Коли все «завертілося», через сільську раду залучили місцевих спонсорів-підприємців. Багато допомогли батьки, адже вони — найзацікавленіші особи. Всі разом і штукатурили, і фарбували, і клеїли шпалери. Щоправда, на складні і відповідальні процеси керуючий відділком компанії Олександр Клак відправляв своїх спеціалістів, тож усі важкі бетонні, дорожні, земляні роботи виконували фахівці компанії.
Зараз у відремонтованому садочку виховується 36 діток з трьох сіл — Соломна, Гречана та Раціборівка. Проїзд дітлахів до дошкільного навчального закладу забезпечує знову-таки інвестор. Окрім Валентини Євгенівни, в дитсадочку працюють двоє вихователів, дві няні, кухар, кочегар та підсобний працівник. «Носикам-курносикам» тут тепло, затишно і комфортно.
По закінченні капітального ремонту «Аграрна компанія-2004» не розірвала зв’язків із закладом. Олександр Леонідович допомагає садочку в усьому, навіть у дрібницях, хоча там, де виховуються діти, дріб’язку не буває. Відділок компанії безкоштовно і влітку, і взимку забезпечує садочок городиною: картоплею, капустою, цибулею, буряком, морквою, зеленню. Тому продовольчий кошик тут досить дешевий. Повноцінне харчування обходиться батькам лише  шість гривень на день (4,5 гривні оплачується з бюджету сільради).
— Коли дитина сита і в теплі, — продовжує розповідь Валентина Євгенівна, — тоді можна ретельніше думати про виховний процес. Наші діти йдуть до школи підготовленими — читають, рахують, знають, що таке порядок, дисципліна. Завдяки турботі інвестора у нас з’являється можливість більше дбати про духовність вихованців. Нинішні діти почасти агресивні, більш нервові, аніж були ми. Та й батьки озлоблені. На це є багато причин — низький рівень життя, соціальна несправедливість, події в АТО, нестабільність… У цього покоління дітей багато проблем, тому ми їх намагаємося виховувати за Сухомлинським, зігрівати добротою і навчати добру.