Вам, мабуть, добре знайома ситуація, коли з плачем дітлахи ледь погоджуються залишатися у дитячому садочку, а маленькі учні нарікають, що надто стомлюються у школі. І уявіть лишень, що жодного разу  подібні висловлювання не прозвучали з уст вихованців Школи раннього розвитку  «Smart Fox», що відкрилася в Новій Ушиці. За якийсь місяць, відколи відчинила двері незвичайна школа, її постійними відвідувачами вже стали понад п’ять десятків  діток. І щоразу, стверджують батьки, діти  просяться на «заняттячка». Саме так  «охрестив» хтось із веселих вихованців своє спілкування з однолітками, педагогами, нянями, а його підхопили й інші.

Якщо відверто, у школі, яку тривалий час наполегливо створювала Олена Воловик, все незвичайне. Стереотипи «ламаються» вже з порогу. Бо зустрічає  відвідувачів оригінальний дизайн приміщення у яскравих кольорах, приязна та дуже доброзичлива атмосфера. Все до дрібничок продумано і створено з такою любов’ю, якою лише здатна  зігріти своє дитя мама. Олені Володимирівні материнські переживання надто близькі та зрозумілі. Адже молодшому синочку лише два з половиною рочки.  Тож Школа раннього розвитку – це своє-
рідний подарунок  жінкам їхнього райцентру, котрі, як і вона, прагнуть з раннього дитинства оточити  своє дитя прекрасним,  закласти ті зернятка, які допоможуть йому в майбутньому стати цікавою й неординарною особистістю.     Відомо, що здібності, талант дитини формуються у перші п’ять років життя. І все, що як губка вбере вона у свою свідомість, звички, залишиться  назавжди.
Усі заняття – з математики і логіки, мовлення та дрібної моторики, творчі майстерні, музичні та фізхвилинки проводяться тут лише в ігровій формі. Та освітній комплекс для дітей від 1 до 6 років передбачає, що малюки не лише освоять букви, цифри, а й навчаться експериментувати, відчувати прекрасне, розуміти себе та інших, творити, висловлювати свою думку і, найголовніше, міркувати та бути самостійними.
Для кожного віку розроблені індивідуальні заняття. До прикладу, навчальна програма «Стартики» передбачена для діток 2-4 років, а «Підготовка до школи» — для тих, кому від 4 до 6 років. «При цьому зусилля педагогів спрямовані на те, щоб розвинути особисті якості – активність, акуратність, увагу, пам’ять, мислення, уяву», – розповідає Анастасія Крикун, яка стала автором цих програм, рецензованих Київським університетом
ім. Б. Грінченка.
Загалом з дев’ятьма групами вихованців працюють сім педагогів, няня. Вони доводять, що навчання дітей може бути дуже цікавим, а дозвілля – змістовним, що вже з першого року життя діти можуть засвоювати англійську, польську мову, які тут опановують. Крім цього, з ними  займаються логопед, психолог. Для дітей влаштовують креативні майстерні, проводять тетралізовані вистави та творчі майстер- класи, створена шоу-студія  «BabyStar».
– І для діток міні-садочка, і для тих, кого готуємо до школи, щодня ми зобов’язані привносити новизну, креативність. Бо в ту ж мить, як дитині стане нецікаво, – наші зусилля зійдуть нанівець, – так коментує свою роботу молодий колектив педагогів і вихователів.
Варто додати, що залюбки відвідують заклад не лише діти від одного до шести років, а й школярі, котрі прагнуть «підтягнути» знання й оцінки з окремих предметів. А ще тут передбачені заняття-тренінги для батьків. Як поводити себе, коли дитина вередує, обманює – на ці та багато інших важливих запитань обов’язково дізнаються відповідь. Крім цього, працює курс «Мама і малюк» для майбутніх мам.
За короткий час «Smart Fox» здобула чимало позитивних відгуків. І особливе захоплення висловлюють іменинники, котрі відзначили свої дні народження разом зі «Smart Fox». Адже для кожного з них розробляють окремий сценарій і створюють справді незабутнє свято. Втім, якщо у свою справу вкладаєш стільки енергії,  любові, тепла, то все довкола неї стає  особливим.