…останнього дзвоника не в усіх школах нашої області прозвучала одночасно. В Староушицькій ОТГ це незабутнє свято для школярів відбулося майже на початку літа.

Представники місцевої влади відвідали того дня три заклади освіти: Староушицький, Грушківський та Подільський ліцеї. В урочистій обстановці директори цих навчальних закладів вручили кращим учням і випускникам почесні грамоти й інші відзнаки.
Цьогоріч нагороди за відмінне навчання і перемоги на олімпіадах, в різноманітних конкурсах та змаганнях були особливими. Крім традиційних вшанувань, кращим із кращих вручили банківські картки та сертифікати на грошові винагороди: від 500 до 2000 гривень – усе це з місцевого бюджету, за рішенням сесії селищної ради. Така приємна несподіванка, напевно, стимулюватиме не тільки нагороджених, а й інших учнів до більш старанного здобуття знань. Керівники Старо- ушицької громади подякували вчителям за їхню нелегку роботу, привітали учнів із закінченням навчального року.
Селищний голова Анатолій Тимчук окреслив позитивні зміни, які відбулися в ліцеях, оскільки лише в цьому році було придбано комп’ютерне, мультимедійне та аудіообладнання для навчальних класів на суму близько 600 тис. гривень. Для Грушківського та Подільського ліцеїв закуплено два нових шкільних автобуси вартістю 3642,6 тис. гривень, для ремонту актової зали в Староушицькому ліцеї виділено майже 500 тис. гривень.
Директори шкіл відзначили й інші новації, які не можуть не радувати. Як було озвучено, задоволені започаткуванням нової української школи директор Грушківського ліцею Валентина Іванівна Миколайчук, а також Подільського – Ірина Володимирівна Гарук. Навчальні кімнати для першачків, наче писаночки, гарні, яскраві, до того ж зручні та продумані. Що стосується останнього із згаданих навчальних закладів, то він викликає справжнє захоплення. У невеличкому селі Подільське школа не просто гарна, затишна, уся в квітах потопає, вона ще й може похвалитися запровадженням ідей козацько-лицарського виховання. Учениця 5 класу Грушківського ліцею Анастасія Тимчук цьогоріч виборола третє місце у фінальному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка. Загалом найбільше призових місць мають учні Староушицького ліцею, директор якого, Василь Сергійович Ковтуняк, на святі останнього дзвоника вручив школярам 25 грамот, а голова ОТГ – 4 сертифікати. Це була найбільша кількість відзнак.
Без сумніву, закладам освіти Староушицької ОТГ просто пощастило з керівництвом.