Сертифікати на персональні стипендії та премії отримали 20 учнів та 27 освітян міста Хмельницького напередодні Дня працівників освіти. Відзначено кращих школярів та педагогів.

Премію отримала творча лабораторія музичних керівників міста, яку очолює Ірина Трофімченко, музичний керівник ДНЗ «Пізнайко». Минулого року лабораторія розробила дві програми, які тепер затверджені Міністерством освіти України для використання.
Стипендії є особливою нагородою для учнів. Адже це висока оцінка досягнень, заохочення до подальшої роботи. Окрім того, ще й велика відповідальність за уже зроблене. Стипендія також є стимулом до постійного самовдосконалення.
Серед нагороджених учнів – Марина Мацеха, вихованка гуртка культури мови та спілкування «Дивограй», Дарина Нагуляк, велосипедистка, майстер спорту України, отримує стипендію уже третій рік поспіль. А її подрузі по команді Анастасії Плоцідин грошовий сертифікат вручено вперше. Відзначено також вихованця гуртка театрального мистецтва «STARS» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва Андрія Баландюка.
Як зазначив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин на церемонії вручення, школярі мають бути впевнені, що розумом і талантом можна заробляти, а педагоги – що їхня креативність, інновації та старанність будуть оцінені.
Зазначимо, що у 2016 році стипендія для учнів становила 300 гривень щомісяця, нині — 1200 гривень. А щомісячна премія для педагогів зросла з 680 до 2500 гривень.