І корисно, й захопливо, й цікаво

Учні Шепетівського НВК №1 долучилися до челенджу у Всеукраїнській програмі «Healthy schools: заради здорових і радісних школярів». Захопливий челендж проходить в три етапи, тривалістю в місяць кожен:  Фізична культура; Ментальне здоров’я; Здорове харчування. Найактивнішим закладам освіти буде виділено гранти на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій на загальну суму  90 000 гривень. Ця унікальна соціальна програма реалізується Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Mondelēz International Foundation задля сприяння розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення до власного здоров’я у понад 800 школах, залучивши 250000 дітей по всій Україні протягом трьох років.

За перший тиждень, що проходив під гаслом «Фанова руханка», ліцей впевнено вибився в лідери серед 468 шкіл України. Й воно не дивно, адже  їхнім енергійності, активності, винахідливості, бажанням творити, створювати, вигравати направду можна позаздрити. Наступного тижня не залишилися осторонь й батьки, адже той проходив під гаслом «Спорт родиною».

 

Перший етап, що тривав з 16 листопада по 16 грудня, ознаменувався пам’ятними естафетами, змаганнями, олімпіада з фізкультури, креативна робота груп підтримки та вболівальників… Були серед зими ролики, скейти, мініборди, гіроскурери та самокати, освоювали  крокет, шахобокс, йогу, фехтування, степ-аеробіку, бейсбол, сніжну битву, битву подушками, гімнастику і багато-багато іншого. Проводили «Імідж-дні: рок-день та кігурумі-день», родинні фоточеленджі.

 

Тож недивно, що перший етап завершився для шепетівського НВК №1 блискучою – 215 із 215 балів - перемогою, за яку отримали   конструктори для створення робототехніки та 3D ручки. Учнів, батьків та педагогів  об’єднав і другий челендж програми «Ментальне здоров’я», який проходив під гаслом «Хеппі челендж», що означає сприяння  турботі про психічне здоров’я, боротьбі зі стресом, підтримці позитивного емоційного стану учнів, батьків, педагогів.  Справжніми митцями відчувала себе ліцейна родина й у Мистецтві емоцій, до прикладу,  через арт-, казко-, сміхо-,  маско-, ізо-  та ігротерапії, а також рухової та танцювальної терапії. Впроваджували й чимало флешмобів, як-от: «У школу — з іграшкою», «Маска з посмішкою», «Air Party».

 

«Учні початкової школи поринули у світ казки, створюючи птаха щастя, виконували веселі руханки та нейрогімнастичні вправи, - розповідає заступник директора з виховної роботи Ніонела Івасюк, -  Учні 5-7 класів створювали маски конфлікту, розвиваючи спостережливість, комунікабельність та мовну креативність. Восьми-дев’ятикласники спробували себе у ролі митців-абстракціоністів, проявляючи свої емоції на полотні через яскраві барви кольору. Випускники тренувалися бути у різних ролях та надзвичайних ситуаціях через участь у соціально-психологічних іграх. Педагоги обговорювали питання ментального здоров’я та емоційного перезавантаження на онлайн зустрічі із арт-терапевтом Валентиною Бас. І, звичайно, батьки не лишилися осторонь, разом із дітьми створювали родинне арт-коло».

Хоч усі шепетівські  шко­ля­рі пе­рей­шли на дис­танцій­ну фор­му нав­чання,  у Ше­пе­тівсь­ко­му НВК № 1 ак­тивно три­ва­ють за­хо­ди ре­алі­за­цій про­ек­ту Healthy Schools, зви­чай­но, з дот­ри­ман­ням ка­ран­тинних ви­мог.

Тож попереду – радість від впевнених перемог у програмі, всі челенджі якої завершаться 30 квітня.