ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти», який розташований у місті над Смотричем і очолюваний керівником-новатором Михайлом Рущаком, має усі підстави вважатися одним з кращих серед профільних освітніх закладів не лише Хмельниччини, а й України. Підтвердження тому — підготовлені у ньому фахівці нині успішно працюють на промислових підприємствах, у будівельній галузі, в автопідприємствах, у сфері послуг. У минулому році він став «Лідером освіти» у рамках національного проекту «Педагогічний олімп України».

Про те, що ПЦПТО не здає позиції лідерства і у році нинішньому, свідчать регіональні та всеукраїнські фахові конкурси майстерності здобувачів професійної освіти. Як розповіла методист центру Сніжана Боднар, у поточному місяці на базі Київського регіонального вищого професійного училища будівництва відбувся півфінал і фінал конкурсу фахової майстерності з професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування». Він проходив у рамках реалізації проекту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні». Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва і ТОВ «ГеберітТрейдинг» та виконується Швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку «Свісконтакт». Саме на цих престижних змаганнях гідно представив свої знання і вміння з професії кам’янчанин Роман Яворський, який став переможцем серед учнів 22 закладів ПТО — учасників проекту EDUP.
Також цьогоріч майбутні кравці-закрійники Подільського центру ПТО вибороли першість у конкурсі «Прорив легкої промисловості України». А у всеукраїнському конкурсі фахової майстерності серед учнів закладів профтехосвіти з професії «Штукатур» Сергій Омельчук, майбутній реставратор декоративних штукатурок і ліпних виробів, маляр став бронзовим призером.

На фото переможці конкурсів зі своїми наставниками Людмилою Побережною, Оленою Чорною та Дмитром Нікольчуком.