Днями «Ярмолинецький  агропромисловий  Центр професійної освіти» відвідав Микола Гаман, колишній перший заступник керуючого справами апарату Верховної Ради України, уродженець Яснозір’я, що Віньковеччині. Його супроводжували колишні керівники Ярмолинецького району –  Василь Волощук та Микола Бодь.  Свого часу завдяки активній співпраці цих людей і вдалося відкрити професійний навчальний заклад.

Гості оглянули  кабінети, виробничі приміщення та лабораторії Центру, якому у травні сповнилося два десятиліття. Побували і у читальній залі та бібліотеці, де цьогоріч було відкрили бюст Тарасу Шевченку  та культурно-мистецький куточок. Побували у місцевому історичному музеї. Відвідали  першу чергу навчально-практичного центру із слюсарної справи, який було відкрито у 2019 році. На часі, розповідає  незмінний директор Центру професійної освіти  Василь Мельник, відкриття учнівської  станції техобслуговування з  усім необхідним сучасним обладнанням. До речі, на базі навчально-практичного центру проходив обласний конкурс слюсарів-ремонтників –  учнів професійних навчальних закладів Хмельниччини. Відрадно, що учні закладу в обласних, всеукраїнських і навіть міжнародних конкурсах завжди здобувають призові місця.
Гості згадували історію відкриття закладу, події, що йому передували. 6 травня 2001 року був підписаний наказ Міністерства освіти про відкриття в Ярмолинцях професійно-технічного навчального закладу, з умовою, що для його функціонування нададуть одне з кращих приміщень. Тож Василь Волощук прийняв рішення передати для потреб новоствореного закладу будівлю райдержадміністрації, співробітники якої перейшли у недобудоване ще приміщення, яке облаштовували самотужки. У перший навчальний рік до закладу вступило 120 учнів із різних регіонів Хмельниччини.
«Нині у Центрі здобувають популярні  робітничі спеціальності юнаки і дівчата не лише з Ярмолинеччини. Площі приміщень розширились, активно розвивається гурткова робота, –  розповідає Василь Мельник, – як-от гурток технічної творчості обласного підпорядкування. Є усе необхідне для оволодіння сучасними технологіями та високими професійними навичками у зварювальній майстерні».
«Навчальний заклад значно змінився на краще, –   з гордістю зазначив Микола Гаман. – Але це не виключає завдань, які стоять перед колективом. Для цього потрібна потужна державна і підтримка обласної влади. Знаючи Василя Михайловича і спостерігаючи шлях розвитку навчального закладу, твердо вірю, що і надалі «Ярмолинецький агропромисловий Центр професійної освіти» буде радувати нас своїми успіхами. А ми –  допоможемо, бо колишніх друзів не буває».