Цей екзамен було запроваджено для визначення та подальшого покращення рівня володіння українською мовою осіб, що зобов’язані застосовувати її під час виконання службових обов’язків, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Етапи скрадання іспиту не змінилися. В першу чергу учасники повинні зареєструватися за посиланням https://exam.mova.gov.ua , з’явитися на місці екзаменування та скласти іспит. Після чого комісія впродовж 15 днів встановить результати та поширить дані у Реєстрі державних сертифікатів.

Уже 3 серпня у реєстрації на іспит взяло участь понад 2500 осіб, це значно сповільнило роботу системи, через це відбудуться зміни у стратегії відкриття додаткових місць для реєстрації. Можливість зареєструватися на екзамен буде поновлено з 10 серпня після 18:00.

Також змінено фіксований час проходження іспиту. Тепер складання екзамену становить 30 хвилин.

Комісія оптимізувала набір завдань та внесла корективи до письмового блоку роботи. Наразі письмова частина буде складатися з меншої кількості тестів (складнішого рівня), а усна частина налічує лише одне завдання – монолог.

Іспит на визначення рівня володіння державною мовою для осіб, які мають намір набути громадянство України, лишається незмінним – його тривалість орієнтовно 2 години.