З 1 вересня 2021 року почне діяти наказ Міністерства освіти і науки України стосовно видачі та обліку документів про початкову освіту в електронному вигляді, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Оригінал електронного свідоцтва про початкову освіту буде відповідати усім критеріям затвердженим МОН та буде зберігатися в Єдиній державній електронній базі з питань освіти в Реєстрі документів про освіту.

Тепер ви не будете отримувати свідоцтво у звичному вигляді, все тільки через гаджети. Проте якщо виникне потреба у паперовій копії, то ви просто отримаєте роздруківку електронного документа з підписом директора навчального закладу та печаткою. Забрати копію ви зможете протягом п’яти днів після звернення до школи з таким проханням.

У разі втрати копії документу ви можете звернутися до школи для повторного її отримання.

Результати оцінювання за навчальний рік і державної підсумкової атестації можна буде побачити у свідоцтві досягнень.

Якщо учень має порушення зору, за бажанням батьків може бути виготовлена паперова копія електронного свідоцтва з використанням шрифту Брайля.

Діяльність із замовлення свідоцтв організовуватимуть школа та відповідний орган управління у сфері освіти – наприклад, відділ освіти селищної ради. Водночас за обробку замовлення, виготовлення електронних свідоцтв і внесення їх до Реєстру документів про освіту ЄДЕБО, а також захист інформації в ЄДЕБО відповідатиме Державне підприємство «Інфоресурс».

Відтепер документи про освіту видаватимуться на кожному рівні повної загальної середньої освіти, як цього вимагає Закон «Про повну загальну середню освіту».