Освітній заклад, що нещодавно сильно постраждав від погодних умов буде відремонтовано за кошти державного бюджету, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації. На усунення шкоди, що завдав дощ виділено понад 740 тисяч гривень.

5 серпня 2021 року у Кам’янець-Подільському відбулася потужна злива підкріплена сильним вітром. Через такі погодні умови місцевий медичний фаховий коледж постраждав. Було пошкоджено  700 метрів квадратних покрівлі даху коледжу. Підтопило аудиторії та кабінети на першому, другому та третьому поверхах, в наслідок чого у приміщеннях частково відшарувалася глиняна штукатурка та обвалилися гіпсокартонні конструкції і стеля, було пошкоджено меблі та оргтехніку.

Заступник міського голови Володимир Юр’єв відвідав навчальний заклад, поспілкувався з його керівником, оглянув кількість збитків у будівлі та оцінив фінансові потреби для відновлення будівлі, аби уникнути її руйнування у майбутньому.

Після чого Сергій Гамалій підписав розпорядження на перерозподіл бюджетних призначень та передбачено виділення для навчального закладу понад 740 тисяч гривень на ліквідацію наслідків стихії.

“Всі заклади освіти повинні вчасно розпочати навчальний рік та забезпечити гідні умови для здобуття освіти. Тому ми не стоятимемо осторонь проблемних питань, які виникають в наших навчальних закладах, тим більше у таких екстрених випадках. Ми віднайшли відповідні кошти і будемо тримати на контролі питання ремонту у коледжі,” – зазначив Володимир Юр’єв.