Днями із Республіки Таджики­стан повернулася делегація науковців Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, яка брала участь у роботі консорціуму в межах проєкту  «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану».

У рамках цього візиту огієнківці – кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри англійської мови, керівник відділу міжнародних зв’язків  Тетяна Сторчова, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки підприємства  Наталія Мазур  і кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки підприємства  Оксана Кушнір прозвітували про результати роботи першого проєктного року, провели пілотні заняття та лекції з низки навчальних дисциплін для студентів у провідних вишах дружньої для нас країни – Таджицькому технічному університеті імені М. С. Осімі  та  Таджицькому державному фінансово-економічному університеті.
Під час зарубіжної поїздки було підписано декілька міжнародних угод про співпрацю з таджицькими університетами та налагоджено перспективні напрями співпраці з українськими партнерами. Отож їхні представники спільно з іншими європейськими колегами відповідно до плану проєкту невдовзі відвідають місто над Смотричем та проведуть навчання студентів Огієнківського вишу за проєктними освітніми програмами.
Довідково. Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка відомий своїми давніми традиціями міжнародної співпраці. Нині  він здійснює ділову співпрацю в межах Міжнародної асоціації університетів, Консорціуму університетів і Варшавського університету спільно із понад 60  організаціями 15 країн світу, 49 з яких освітні.
До грудня 2023 року К-ПНУ в міцному партнерстві з чотирма українськими університетами, трьома – Таджикистану, навчальними закладами Німеччини, Словенії та Литви модернізовує освітні програми шляхом впровадження мультидисциплінарних навчальних дисциплін з цифрової економіки для студентів другого рівня вищої освіти, тобто магістрів в Україні та Таджикистані.