У Новоселицькому НВК Полонської громади з’явився новий шкільний автобус, а у Теофіпольській громаді – цілих три, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Шкільні автобуси дуже важливі для комфорту, безпеки та розвитку учнів, оскільки саме завдяки новим засобам пересування діти зможуть легко та вчасно добиратися до школи, а також їздити на різноманітні екскурсії, які будуть розширювати кругозір школярів.


Зауважимо, що у Полонській громаді з’явився шкільний автобус виробництва Чернігівського автозаводу ТОВ «Еталон-Авто», який було придбано через систему публічних електронних закупівель ProZorro на умовах співфінансування за кошти освітньої субвенції та місцевого бюджету.
А для Теофіпольської громади було надано кошти Володимиром Зеленським, після звернення жителів громади до нього з проханням оптимізації освітньої мережі для швидкого та безпечного доставлення у школи вчителів та учнів громади.
Вартість шкільного автобуса становить 1,9 мільйона гривень, з них кошти освітньої субвенції – 1,3 мільйона гривень, кошти співфінансування Полонської громади – майже 0,6 мільйона гривень. На три автобуси було витрачено 5,8 мільйона гривень, з яких кошти Теофіпольської громади – 1,7 мільйона гривень.
Загалом, протягом 2021 року автопарк закладів загальної середньої освіти Хмельниччини поповнився 14 шкільними автобусами, за підтримки держави та місцевої влади.