На Хмельниччині з 29 листопада до 3 грудня 12 педагогів із шести регіонів України розробляють освітні програми в рамках проекту EU4Skills спільно з партнерами з EDUFI, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Освітні програми створюють для наступних професій: «Авторемонтник», «Зварник», «Токар», «Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин».

Зараз в Україні працюють над розробкою 20 освітніх програм, метою яких є оновлення та вдосконалення змісту професійної освіти.

Під час створення програм педагоги враховують попередні результати навчання та потреби роботодавців. Також спеціалісти турбуються про комфортні умови для освітян та доступну подачу оновленої інформації. Нова програма стимулюватиме конкурентоспроможність на ринку праці, мобільність та перспективи кар’єрного зростання в майбутньому випускників.

Освітній процес буде побудований на основі модульного підходу, а також до підготовки кваліфікованих робітників буде упроваджено навчальні кредити.

Вагому методологічну допомогу надавали учасникам заходу координаторка від Національного агентства Фінляндії з питань освіти EDUFI Галина Бондарчук, фінські експертки OEP Анна Хірсікоскі та Катерина Фурманець, координаторка від Міністерства освіти і науки України Наталя Проценко.