У заочному конкурсі комп’ютерних презентацій «Фарватер PROFI», що проводила обласна служба зайнятості в рамках проєкту «Успішна молодь – успішна громада», учень Лісоводського професійного аграрного ліцею Олександр Віконський виборов друге місце.

У презентації, яку гідно оцінило високопрофесійне журі, учень 22 групи – майбутній електрозварник ручного зварювання, водій та коваль ручного кування розповів, чому обрав саме цю професію, про свою дорогу до її досконалого володіння і про надзвичайно талановитого й професійного майстра Андрія Стьопкіна. Адже саме він, справжній коваль, на День відкритих дверей у ДНЗ «Лісоводський ПАЛ» полонив абітурієнта майстер-класом із кування. «Коли побачив, як Андрій Олександрович вправно володіє молотком та ковальськими кліщами, і який витвір з’явився з-під його рук, – пригадує Сашко, – в мене не залишилося сумнівів щодо того, ким я хочу бути».
Здібний хлопець одразу став членом учнівського активу. «Коли брав участь у творчому проєкті «Технологія розвитку критичного мислення та самоактуалізація учнів-лідерів у сфері професійно-технічної освіти», метою якого було знайти успішну людину – колишнього випускника нашого закладу, – розповідає Олександр Віконський, – мій вибір впав на Андрія Олександровича. Розпитав про майстра, якого хочу наслідувати, у його родини. Дві донечки й дружина розповіли, що він – прекрасний чоловік, турботливий та чуйний батько, хоч строгий з вигляду, та з ніжним серцем та вразливою душею. Про мистецтво зварювання та ковальське ремесло майстер охоче розповідає онукові Сашкові, адже вважає це не просто професією, а даром Господнім. Випускники Стьопкіна славляться майстерністю у всіх куточках України та світу. А колишні наставники, нині колеги Андрія Олександровича, запевняють: він, староста групи, був настільки здібним, що складалося враження, ніби народився з електродом у руках.
Не злічити уже проведених вправним фахівцем уроків виробничого навчання, майстер-класів, конкурсів, вироблених ним, разом із гуртківцями, кованих виробів, що прикрашають заклад… Та найбільшою нагородою висококласний майстер вважає успіхи своїх учнів.