«Готуємо наші медзаклади до усіх можливих викликів взимку.

Встановили в Хмельницькій інфекційній лікарні кисневу станцію, яка дозволяє отримувати очищений кисень безпосередньо з навколишнього повітря та доставляти його одразу до ліжок пацієнтів. Ця киснева станція виробляє до 500 літрів кисню за хвилину. Якість отриманого кисню - не менше 93%. Така станція - ще один крок до покращення надання допомоги кисневозалежним пацієнтам, в тому числі й хворим на коронавірус.

В міській лікарні ввели в експлуатацію кисневий генератор контейнерного типу OXYFRESH 500 (TM REANIMED) та кисневу станцію GZ81.13. Це забезпечило безперебійне кисне постачання до відділень лікарні та значно майже повністю мінімізувало витрати на закупівлю рідкого кисню.

Кисневий генератор контейнерного типу OXYFRESH 500 (TM REANIMED) потужністю 50 кВт/год спроможний генерувати 500 л кисню за хвилину.

Киснева станція GZ81.13 потужністю 60 кВт/год – 900 л/хв.

Також в планах встановити кисневу станцію для потреб відділення медичної реабілітації – корпус №5.

У міському перинатальному центрі встановили потужний генератор. Наразі підключені відділення інтенсивної терапії новонароджених, відділення трансфузіології з методами еферентної терапії, лабораторія ПЛР, відділення патології вагітності №2, пологове відділення з індивідуальними пологовими залами та операційними №1, операційний блок, відділення патології вагітності №2, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, сховище.

Другим етапом підключення планується у відділення патології №1, відділення сумісного перебування матері та дитини, відділення сумісного перебування матері та дитини (для новонароджених), пологове відділення з індивідуальними пологовими залами та операційними № 2.

Працюємо далі…», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.