зібрала чимало хмельничан, які мали можливість активно відпочити та перевірити стан свого здоров’я.

«Здорова прогулянка» відбувалася в межах інформаційної кампанії «Бустерни свою стійкість — вакцинуйся від COVID-19».

Організаторами заходу в Хмельницькому став обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, долучилися також управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради, обласна організація Товариства Червоного Хреста України, обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом, обласний фтизіопульмонологічний медичний центр. Участь взяли і представники Міжнародної антинаркотичної асоціації «Хмельницький центр здорової молоді», обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Хмельницький національний університет, клуб скандинавської ходьби. Підтримку в організації заходу надали Хмельницька обласна військова адміністрація та Хмельницька міська рада.
У «Здоровій прогулянці» взяли участь понад 120 людей різного віку — було багато молоді та літніх громадян. Під наглядом та з рекомендаціями досвідчених тренерів вони навчалися скандинавської ходьби, дізналися про її користь для здоров’я. А в медичній зоні всі бажаючі могли перевірити стан свого здоров’я, зокрема, виміряти артеріальний та внутрішньо очний тиск, зробити флюорографічне обстеження, перевірити рівень цукру в крові, зробити тест на ВІЛ і гепатит С, вакцинуватися від COVID-19.
23 особи, 9 з яких — внутрішньо переміщені, скористалися можливістю і отримали психологічну допомогу спеціалістів. Вакцинуватися проти COVID-19 бустерною дозою забажали четверо людей. Серед них — хмельничанка Світлана Бакун: «Це вже моя четверта бустерна доза. Я — медпрацівник, постійно працюю з великою кількістю людей, маю вдома 82-річного батька. Постійно користуюся громадським транспортом, який, як правило, переповнений, багато людей чхають, кашляють. Щоб не стати джерелом інфекції і не принести додому цю небезпечну хворобу, я вакцинуюся».
70 учасникам заходу, серед яких були і внутрішньо переміщені особи, визначили рівень артеріального тиску, індекс маси тіла через співвідношення ваги та зросту. Рівень цукру у крові вимірювали 121 особі, а тестування на ВІЛ провели 46 громадянам. Обстеження на пересувному флюорографі пройшла 51 людина. У кожної зі 101 особи, якій перевіряли очний тиск, виявили серйозні проблеми із зором і скерували на консультацію до офтальмолога.
Через війну, зайнятість на роботі, інші причини жителі відкладають візити до лікарів. А консультації спеціалістів під час таких прогулянок допомагатимуть запобігти хворобам, ускладненням і пропагуватимуть здоровий і активний спосіб життя, переконані в Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Переконані в цьому і хмельничани, які отримали позитивні враження та корисні рекомендації під час «Здорової прогулянки».