Нещодавно перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін передав 14 спеціалізованих автомобілів швидкої медичної допомоги CITROEN Jumper Хмельницькому обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які в подальшому будуть розподілені між територіальними підрозділами центру в громадах.

Важливо нагадати, що від початку повномасштабного вторгнення наша область постійно допомагає Збройним силам України, тож для цього було пожертвувано значну кількість техніки, серед якої — приватні авто, спецтранспорт, а також шкільні автобуси та, звісно ж, карети швидкої допомоги. Відтак виникла потреба в компенсації відсутньої техніки.
Звертаючись до медичних працівників, Сергій Тюрін побажав, аби ці автомобілі швидко та вправно працювали задля порятунку хворих, які потребують якісної медичної допомоги.
«Вважаю, що це дуже добра традиція – регулярно збиратися на подвір’ї цього закладу задля передачі новеньких та надсучасних реанімобілів, які будуть служити безперебійно та ефективно, забезпечуючи комфортні умови роботи медпрацівникам, які врятують ще не одне життя у цих авто», – наголосив він.
Отож 10 автомобілів класу «В» отримали пункти та підстанції екстреної медичної допомоги в Красилові, Старій Синяві, Віньківцях, Кам’янці-Подільському, Чемерівцях, Теофіполі, Славуті, Полонному, Ярмолинцях та Хмельницькому.
Та ще чотири автомобілі скласу «С» отримали: Хмельницька станція екстреної медичної допомоги, а також Городоцька, Летичівська та Кам’янець-Подільська.
Доречно сказати, що карети швидкої допомоги для Хмельницької області вдалося отримати за кошти державного бюджету, Міністерства охорони здоров’я України та фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я. Окрім того, в поточному році три автомобілі швидкої допомоги, отримані від згаданих установ, уже працюють за призначенням.
Принагідно, перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін детально ознайомився із роботою центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та заслухав потреби і пропозиції від працівників закладу щодо покращення його роботи.