Часто, спілкуючись зі знайомими, розмовляли про працю та фізичні навантаження. Хтось мав бажання фізично працювати, хтось не мав. Як людина, що розуміється на спортивних темах, на фізіології спорту, за можливості намагався роз’яснити значення м’язів. Якщо вони є в людини — тож мабуть неспроста?

Їхня задача — напружуватись, виконуючи якусь роботу. Якщо м’язи не завантажувати фізичною працею або фізкультурою, то вони будуть слабкі і це вплине на здоров’я. Крім того, не завантажувати їх, то будуть одні захворювання, перезавантажувати — інші. І в тому, і в іншому випадку можуть боліти суглоби, спина, голова. Потрібна золота середина: в міру роботи і в міру відпочинку. Лікувальна фізкультура може допомогти в цьому.
Ритмічно напружуючись та розслаблюючись, м’язи допомагають току крові та лімфи, також у них виробляються гормони. Є таке поняття — «м’язовий насос». Тут мається на увазі допомога м’язів серцю перекачувати кров по тілу. А як у всякого насоса є клапани (зворотні). Вони в артеріях та венах і працюють в одному напрямку. Тож м’язове скорочення допомагає рухати кров.
Помірне фізичне навантаження викликає радість і задоволення, покращується настрій. А ще сильні, здорові м’язи допомагають заробляти на життя. Є здоров’я — є гроші, є все. Тож недарма фізкультурі і спорту приділяється велике значення в закладах освіти. Займаючись різними видами спорту, відвідуючи уроки фізкультури, молоді люди, діти готують себе до дорослого життя. Закачуючи таким чином здоров’я у свій організм, їм легше буде працювати і забезпечувати свої майбутні сім’ї фінансами, та виконувати безліч побутових та господарських робіт. Тож не нехтуйте фізкультурою і допоможіть своїм дітям підготуватися до життя, бути здоровими, веселими та бадьорими.