За грошову винагороду 66-річний медик однієї із лікарень Хмельниччини зобов’язувався оформити довідку про обмежену придатність до військової служби на пів року та повпливати на інших членів військово-лікарської комісії. 

Встановлено, що лікар сказав пацієнту залишити йому свою картку обстеження і медичного огляду та чекати дзвінка. Незадовго, 8 листопада 2023 року, підозрюваний зателефонував і повідомив, що документи готові, після чого призначив зустріч на ранок наступного дня. Затримали медика «на гарячому» – під час отримання обумовленої суми хабаря. Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі  Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області та Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону члену військово-лікарської комісії повідомлено про підозру  за фактом зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 КК України). Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.