Що й казати, люди у селі обділені увагою медицини. Не завжди вдається їм вибрати час, а як є час, то нема транспорту, щоб доїхати до райцентру і потрапити на прийом до лікаря, а тим паче обстежитися. Та й не завжди коштів вистачає. Тож десять мобільних бригад лікарів, яких зорганізував Перший національний аграрний коо- ператив, стали справжнім подарунком для мешканців сіл Хмельниччини.

Уже впродовж двох місяців селами області курсують спеціально обладнані машини, де є сучасні системи кардіодіагностики, глюкометри, тонометри і т. д. Люди мають можливість безкоштовно поміряти тиск, визначити цукор у крові і, може, вперше за багато років зробити кардіограму серця та провести комп’ютерну діагностику, аби виявити хворобу, якщо вона є. Пацієнти на місці отримують консультацію провідних фахівців. Нерідко медики виявляють у сільчан проблеми зі здоров’ям. Були випадки, що кількох пацієнтів направили на госпіталізацію, оскільки ті перебували у передінфарктному стані. Тим, хто потребує амбулаторного лікування, без- коштовно видають необхідні ліки.
 Як зазначив директор департаменту медицини Першого національного аграрного кооперативу Василь Лутюк, всього медики мобільних шпиталів планують оглянути 20 тисяч сільських жителів Хмельниччини. «Наразі вже обстежено більше половини від цієї цифри. І це лише початок. Надалі ми налаштовані докорінно поміняти систему медичних послуг для сільських верств населення, з перспективою побудови медичних центрів та амбулаторій, де можна буде не лише обстежитися, а й отримати першу медичну допомогу хворим пацієнтам», — сказав він.