За даними слідства, член гарнізонної госпітальної військово-лікарської комісії вимагав 5 000 доларів США у хворого військовослужбовця за визнання його військово-лікарською комісією непридатним до служби з виключенням з військового обліку та звільненням із лав Збройних Сил України. При цьому він достовірно знав, що у військового наявне медичне захворювання, яке є підставою для визнання його непридатним.

Встановлено, що він зобов’язувався оформити відповідні медичні довідки, а також вплинути на колег задля прийняття ними позитивного рішення.
Затримали лікаря у військовому госпіталі на Хмельниччині під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 1800 доларів США. Першу частину він отримав у якості авансу напередодні.
Наразі йому обрано запобіжний захід та відсторонено від посади. Перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.