Кам’янець-Подільській міській лікарні на Хмельниччині вперше провели операцію із пересадки серця. Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор КНП «Кам’янець-Подільська міська лікарня» Борис Сирота.

«Вперше у Кам’янець-Подільській лікарні відбулась така надскладна й термінова трансплантація серця. У посмертного донора вилучили серце, печінку та нирки. І одразу пересадили серце реципієнту, який прибув до нас зі Львова», - сказав Сирота.

За його словами, оперувала команда з майже двох десятків фахівців із Першого Львівського медичного об’єднання та міської лікарні Кам’янця-Подільського. Від місцевих медиків участь у пересадці брали трансплант-координатор Оксана Шавлінська та завідувач відділення реанімації Леонід Гайсенюк.
Борис Сирота зазначив, що, завдячуючи посмертному донору, шанс на нове життя отримало четверо важких хворих. Наразі ж медзаклад, як додав медик, активно працює над забезпеченням сучасними умовами й обладнанням для проведення таких оперативних втручань на постійній основі.
Важливу подію для Кам’янця-Подільського прокоментував і міський голова Михайло Посітко.

«Честь і шана донору, який врятував життя чотирьох незнайомих людей. Подяка медичним фахівцям за висококваліфіковану надскладну працю», - написав він у соцмережах.