Cьогожні, 26 березня, Землю накрила чергова магнітна буря – на щастя, вона буде останньою цього місяця. Ця буря триватиме три дні – до 28 березня включно.

У перший день сонячна активність буде помірною, а потім, 27 і 28 березня, збурення геомагнітного поля посиляться. Про це стало відомо з прогнозу вчених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США.
Як відомо, магнітні бурі – це збурення геомагнітного поля нашої планети. Їх провокують потоки заряджених частинок, викинутих Сонцем, які летять до нашої планети.
Магнітні бурі здатні впливати на самопочуття частини населення Землі – йдеться про метеочутливих людей. Також погіршення самопочуття можуть відчути літні люди, вагітні та люди із хронічними захворюваннями. Вони нерідко скаржаться на головний біль, запаморочення, нудоту, болі в суглобах, втому та безсоння. Також до частих симптомів можна віднести пригнічений настрій, підвищену дратівливість, підвищений або навпаки знижений тиск. Крім того, можуть загостритися хронічні хвороби.
Як покращити самопочуття під час магнітних бур?

  • У ці дні варто особливо уважно поставитися до свого здоров’я та подбати про себе. У першу чергу треба намагатися дотримуватися режиму сну та давати організму достатньо часу для відпочинку.
  • Також необхідно частіше бувати на свіжому повітрі – наприклад, влаштовувати собі невеликі спокійні прогулянки, які також забезпечать таку важливу фізичну активність. Не забувайте про регулярне провітрювання квартири, зокрема перед сном.
  • Крім того, лікарі рекомендують пити більше води та додати до свого раціону сезонні фрукти та овочі. А от виключити з нього або хоча б звести до мінімуму варто алкоголь та напої, які містять кофеїн.