Днями мені довелося зустріти свою давню знайому. Пані Галина мала гарний вигляд, на запитання як життя і здоров’я, відповіла: «Слава Богу, живу як усі, і на здоров’я не скаржуся. Нещодавно  обстежилася та підлікувалася у відділенні терапії № 1 Хмельницької міської лікарні. І  почуваю себе значно краще. Адже там увесь медичний персонал – це   справжні професіонали, знавці своєї справи.  Вони не лише фахово лікують, але й з особливою турботою та чуйністю ставляться до своїх пацієнтів. А очолює це відділення досвідчений лікар Галина Величко...»

Ми побували у відділенні терапії міської лікарні й познайомились із його керівником та медперсоналом. Відділення розраховане на 45 ліжок, де перебувають важкохворі пацієнти.  І ніхто з них не залишається поза увагою медиків – усі цілодобово отримують належний медичний догляд. Всього тут працює 26 фахівців, з-поміж яких троє лікарів, а також медсестри й санітарки. Колектив – згуртований, кожен чітко і добросовісно виконує свої  обов’язки.
Протягом 17 років заві-
дує цим відділенням Галина Григорівна Величко. Завжди уважна до хворих, вона  турбується про кожного, аби своєчасно надати необхідну медичну допомогу  й підбадьорити добрим словом. Навіть у вихідні дні, які випадають не так часто, її телефон – на зв’язку: нерідко телефонують з роботи, щоб проконсультуватися з того чи іншого питання, або вона передзвонює черговим лікарям та медсестрам, щоб упевнитися, що у відділенні все гаразд.
Галина Григорівна вважає своїм обов’язком не лише кваліфіковано лікувати, а й створювати комфортні умови для пацієнтів у палатах.  І зараз  тут  повним ходом іде ремонт. Зокрема, великі палати переплановують на тримісні,  стелять нову підлогу, фарбують стіни. Зрозуміло, що такий більш-менш цивілізований побут  додасть позитиву і сприятиме швидшому одужанню хворих.  
«Зробити самотужки ремонт у відділенні дуже складно, – каже завідуюча. – Тому ми дякуємо за підтримку та допомогу головному лікарю нашої лікарні Володимиру Розгонюку, міському голові Олександру Симчишину  і його заступниці  Галині Мельник.  До речі, окрім виділених коштів на ремонт, влада міста надала відділенню напівфункціональні ліжка, матраци, подушки та постільну білизну».
З ініціативи міського голови Хмельницького у терапію № 1 безкоштовно надходять медикаменти  – «ліки на тумбочку» для кожного хворого, що загалом становить 300-350 гривень на курс лікування. Тепер хворі отримують за кошти міської громади найнеобхідніші медичні препарати для знеболення,  антибіотики,  спазмолітики,  а  також шприци, крапельниці тощо.
Та попри всі новації у відділенні потрібно ще багато чого зробити. Приміром, закупити дорогі повнофункціональні ліжка і т. д. Медики сподіваються, що цей задум з часом обов’язково буде реалізовано, адже у такий спосіб можна зарадити хворим, які потребують особливої уваги.
А сьогодні усі пацієнти, котрі перебувають тут на лікуванні,    отримують кваліфіковану медичну допомогу та щиро дякують медпрацівникам і завідуючій відділенням Галині Величко зокрема. Ці люди щодня  не на словах, а на ділі дбають про їхнє здоров’я і для цього роблять усе можливе.