Мабуть, таке визначення – віртуози – сміливо можна застосовувати, коли йдеться про операції особливої складності, до того ж, новітні. Вперше на Хмельниччині була проведена унікальна операція пластики стравоходу в трирічної дитини.

Біда ввірвалася у цю сім’ю, коли їх півторарічний син випив лужну рідину, що враз обпекла стравохід, через що хлопчик зовсім не міг їсти. Майже півтора року його «годували» через спеціальний отвір у шлунку. Неймовірно страждала дитина, шукали можливості зарадити цій біді батьки. Коли вже були домовленості про оперативне втручання в столиці, поїздці завадила вірусна інфекція.
Проте нещодавно операцію таки провели, у Хмельницькій міській дитячій лікарні. Як повідомив заступник головного лікаря  з хірургічної роботи цього закладу Іван Гуцул, київські хірурги – професор Олександр Дубровін, асистент кафедри торальної хірургії Київського медінституту Олександр Метленко приїхали провести її на базі Хмельницької міської дитячої лікарні. Разом з відомими хірургами операцію проводили й наші лікарі – дитячий хірург Михайло Бойчук, анестезіологи Ярослав Гейващук, Марія Стрілецька.
– Майже п’ять годин тривала операція по заміні стравоходу на штучний, яку справді можна вважати віртуозною, – розповідає заслужений лікар України Іван Гуцул. – Лікарі зробили все можливе, аби поліпшити якість життя трирічного хлопчика. Зараз дитина перебуває ще в реанімаційному відділенні, не менше місяця знадобиться, щоб відновилися функції організму.
Усі хвилюються за свого пацієнта і бажають швидкого одужання. А операція з пластики стравоходу, вперше виконана в Хмельницькій міській дитячій лікарні, стане своєрідним «проривом» у наданні медичної допомоги дітям з подібними проблемами.