Доброта та милосердя можуть рятувати життя. І це вже 14 років поспіль засвідчує  Все- український благодійний фонд “Серце до серця”, в центрі турботи якого – наші діти. Щороку волонтери з різних областей України збирають кошти на придбання діагностичної та лікувальної апаратури. 

– Минулий 2019 рік став для нас рекордним, адже волонтери змогли зібрати чи не найбільшу суму за останні роки – 5,5 мільйона гривень, які спрямували на закупівлю обладнання для лікування дітей із вадами серця, – розповідає Любов Дем’янюк, представник фонду в області. – Зокрема, хмельницькі волонтери зібрали понад 75 тисяч гривень, щоб придбати новий електрокардіограф для обласної дитячої лікарні.
Медичне обладнання, яке закуповують для відділення кардіології цього закладу, приносить користь сотням маленьких пацієнтів, наголошує Лариса Добровольська, головний спеціаліст з педіатрії департаменту охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації. І справді, спів- праця закладу та благодійного фонду “Серце до серця” триває не один рік, тож допомога небайдужих людей, які відгукуються на проблеми лікування дітей з вадами серця, стає все відчутнішою. Варто додати, що вроджена вада серця у новонароджених є другою за поширеністю хворобою серцево-судинної системи, тож проблема не втрачає актуальності.
– За статистикою, із тисячі новонароджених вісім мають вади серця, – розповідає Катерина Якимишина, керівник відділення дитячої кардіології обласної дитячої лікарні. – Звичайно, не всі вони потребують негайного хірургічного втручання, але 40 відсотків цих дітей будуть прооперовані в різні періоди їхнього життя. Дуже важливо встановити правильний діагноз таким пацієнтам, визначити подальше лікування. У цьому на допомогу приходить сучасне діагностичне обладнання. Ми вдячні хмельницьким волонтерам благодійного фонду “Серце до серця” за електрокардіограф, якого потребувало наше відділення. Сучасний апарат дозволить вести цілодобове спостереження за станом дітей, які проходять стаціонарне лікування, і які потрапляють до нас в ургентному порядку, – додає лікар. Уже змогли його випробувати у дії, і відгуки дуже позитивні.
У квітні цього року розпочнеться черговий етап акції, зібрані кошти під час якої також спрямують на закупівлю кардіологічного обладнання, акцентує увагу Наталя Шмурікова, координатор по роботі з волонтерами благодійного фонду “Серце до серця”. Волонтери закликають жителів області долучатися до цієї благородної справи, адже разом для хворих дітей зможемо зробити ще більше.