З’ясовується, такий продукт як молоко здавна використовували для лікування, якщо, звісно, організм сприймає лактозу.

Ось кілька рецептів:

Атеросклероз. Розмішати 1/4 ч. ложки соку часнику в 0, 5 склянки козячого молока. Вживати щодня вранці та ввечері натщесерце.

Хвороби печінки. Щодня випивати натще одну склянку молока, змішаного зі свіжовичавленим морквяним соком. Після цього протягом однієї години нічого не їсти.

Гикавка. Випити маленькими ковтками склянку теплого молока.

Кашель. Влити в емальований посуд склянку молока. Щойно воно почне закипати, покласти в каструлю одну очищену цибулину. Кип’ятити на слабкому вогні 10 хвилин. Молоко треба випити гарячим і протягом дня повторити процедуру кілька разів.

Мастопатія. Зварити 100 г насіння кропу в 0, 5 л молока, настояти, вкутавши, близько 2 годин. Потім молоко процідити й розділити на три частини. Вживати тричі на день за три хвилини до їди. Курс лікування — три тижні. Після тижневої перерви курс можна повторити.

Мігрень. Розбовтати в склянці свіже куряче яйце, залити киплячим молоком і випити. Повторювати щодня протягом тижня.

Нежить. Закапувати в ніс свіжовичавлений часниковий або цибулевий сік, змішаний з молоком.

Втрата голосу, захриплість. Відокремити курячий жовток і розмішати його в 0, 5 склянки ледь підігрітого молока. Пити маленькими ковтками, а також полоскати сумішшю горло.

Зовнішнє застосування. Забій суглоба. Марлеву серветку, складену в 4 шари, змочити в гарячому молоці й прикласти до забитого суглоба. Зверху накласти компресний папір і шар вати. Компрес міняти в міру остигання.

Геморой. Прикладати до гемороїдальних шишок кашку з подрібненої ріпчастої цибулі, змішаної з молоком. Тривалість лікування — два тижні.

Псоріаз. Налити в каструлю молоко, довести до кипіння й потримати на слабкому вогні 3-5 хвилин, потім перелити в іншу каструлю. Білий молочний наліт, що залишився на стінках каструлі, зібрати й змащувати ним проблемні місця.

Пародонтоз. Полоскати рот двічі на день однією склянкою теплого козячого молока.

Сонячний опік. На почервонілі місця робити примочки з охолодженого кип’яченого молока.

Набряки під очима. Прикладати до «мішків» під очима кубики замороженого молока або тампони, змочені в холодному молоці.

Пориста шкіра. Змішати 2 ст. ложки теплого молока й 2 ст. ложки рідкого меду. Нанести на обличчя на 30 хвилин. Змити прохолодною водою.

Жирне волосся. Вимивши волосся шампунем, обполоснути однією склянкою теплого молока, змішаного з чайною ложкою харчової соди. Через кілька хвилин промити волосся кип’яченою водою.