Шановний «Цілителю», мені довелося чути про таку процедуру як гідроколонотерапія. Буду вдячна, якщо розкажете, кому вона показана і в яких медичних закладах її проводять? Л. Мельник, Старосинявщина.

Відповісти на це запитання ми попросили спеціаліста з колоногідротерапії, медсестру Волочиського санаторію «Райдуга» Ірину Тімощук.
— Недаремно кажуть, якщо здоровий кишківник, то й здоровий організм. У товстому кишечнику людини збирається весь непотріб, який, зрештою, отруює організм, спричиняє різні хвороби. Дуже важко самостійно очистити кишківник від калових камінців, гельмінтів, які «поселяються» в товстому кишківнику і негативно діють на організм. Ось тут на допомогу прийде гідроколонотерапія – очищення під тиском води.
Два роки тому наш санаторій «Райдуга» придбав новий апарат німецького виробництва для проведення цієї процедури. До речі, далеко не кожен подібний заклад має таку медичну апаратуру. Процедура рекомендується тим людям, у кого є проблеми з роботою кишківника. Корисна вона при алергічних реакціях, для поліпшення стану шкіри. Проводиться раз на рік, 2-3 процедури, із застосуванням пробіотика. Звичайно, попередньо ми проводимо в санаторії УЗД черевної порожнини, щоб переконатися, чи немає камінців, інших причин до протипоказань. У «Райдузі» ця процедура виконується на високому професійному рівні. Пам’ятайте: дбаючи про здоров’я кишківника, зможете поліпшити загальне самопочуття, — додає Ірина Тімощук.