Літо, спека, один з найприємніших способів відчути себе більш комфортно це випити свіжовижатий сік із льодом, чи не так? Проте чи справді такі корисні ці напої?

Якщо мислити логічно, то можна сформувати наступну думку стосовно фрешів: оскільки це свіжовижатий сік з овочів чи фруктів, які містять чимало корисних речовин, що не піддається термічній обробці, то це має бути дуже корисно.
Дійсно, користі концентрованого соку зі свіжих овочів чи фруктів є. До прикладу, вживання фрешів – приємна профілактика та лікування авітамінозу, покращення імунітету та самопочуття загалом, виведення токсинів, шлаків, солей та важких металів, позбавлення організму від зайвої рідини, активізація травлення та процесу обміну речовин, швидке насичення та нормалізація апетиту, відсутність зайвих калорій, підвищення гемоглобіну, очищення судин від холестеринових бляшок, ефективна боротьба із зайвою вагою.
- Просто панацея від усього, погодьтеся. Та ще й смачна! Але є але. Не у всіх випадках фреш може бути таким прогресивно позитивним. Є певні побічні ефекти. Перш за все пам’ятайте, ні в якому разі не пийте фреші, якщо у вас гастрит, виразка шлунку та 12-перстної кишки, чи панкреатит, оскільки це може закінчитися дуже неприємно.
То коли свіжий сік овочів та фруктів може стати шкідливим для організму?
- Сильна концентрація кислоти у такому напої може призвести до псування зубної емалі;
- Якщо ви приймаєте ліки, то фреші з цитрусових можуть як посилити, так і повністю нейтралізувати дію препаратів;
- Якщо ви вип’єте свіжовижатий сік після споживання важкої їжі у вашому шлунку розпочнеться процес бродіння, що сприяє здуттю живота та метеоризму;
- Гранатовий, апельсиновий та буряковий фреші можуть викликати алергічну реакцію, сильнішу за інші свіжовижаті напої;
- Якщо у вас діарея, не можна пити подібний напій, оскільки вони тільки посилять розлади шлунку;
- Виноградний, банановий та мандариновий соки містять найбільше цукру, що може погіршити стан діабетиків, чи людей схильних до надмірної ваги.
Якщо ви вагітна, чи годуєте груддю обов’язково консультуйтеся із вашим лікарем перед тим як вживати фреш.
Все повинно бути в міру, бережіть здоров’я.