У  моєї подруги, якій 32 роки, непоганий бізнес, але дітей немає. Можливо, народна медицина щось порадить? Олена, м. Ізяслав.

Такі випадки непоодинокі, коли молоді жінки стараються зробити кар’єру, а потім вже планує обзавестися діточками. Проте, виснажуючи себе на роботі, постійно отримуючи стреси, жінка отримує й безпліддя, а також порушення роботи ендокринної системи, гінекологічні хвороби.
Знаю жінок, які задля підвищення працездатності, випивають кілька чашок кави на день, але це ще зменшує шанси на зачаття. Краще пити трав’яні чаї.
При безплідді в жінок народна медицина рекомендує багато трав, але я даю рецепт трав, які не є дефіцитом і їх легко придбати. Отже, беремо траву вероніки лікарської — 100 г, траву меліси лікарської — 100 г, листя подорожника великого — 100 г. Усі трави подрібнити і перемішати.
Три столові ложки збору звечора покласти в термос і залити 3 склянками окропу. Ніч настояти. Вранці процідити. Вживати по 150 г чотири рази на день за 30 хв. до їжі.
Може бути безпліддя і в чоловіків. Причин цьому є багато. Одна з них, коли вагітна жінка вживає алкоголь, зловживає лікарськими препаратами та палить цигарки і, як наслідок, — народжує неповноцінного хлопчика.
При безплідді в чоловіків допоможе насіння подорожника великого, 2 столові ложки якого заливаємо дві  склянками окропу. Ніч настояти в термосі, вранці процідити і пити по 100 г чотири рази на день за 30 хв. до їжі.
Цей рецепт допоможе й жінкам.
Часто питають про лікувальні властивості воскової молі. Зараз в Інтернеті є багато рекомендацій, але 6-7 років тому вчені лікарі при вірусних хворобах рекомендували 200 г личинок воскової молі розміром до 0,5 см залити літром 40-градусного медичного спирту і в темному місці настояти два тижні. Процідити через два шари марлі. Гущу віджати. Зберігати ліки в посуді з темного скла. Пити по пів чайної ложки раз на день. Через два дні додати ще пів чайної ложки і знову два дні. Довести до об’єму одна столова ложка на день за 30 хв. до їжі. Курс лікування — три місяці.
Я ж рекомендую вживати цю настоянку по одній краплі на 10 кг тіла раз на день.
Щоб не тягнуло до цигарок
Пропоную тим, хто хоче покинути палити, жувати корінь аїру. Саме зараз його можна заготовити. Для цього лопатою на вологому березі викопайте декілька корінців аїру. Ножем почистіть від землі. Помийте. Поріжте на тоненькі смужки і 3-4 години посушіть в електросушарці. Жувати, коли хочеться палити. З досвіду знаю, що курці припиняють палити з першого дня, але жувати корінь потрібно 2-3 тижні. На смак гіркий і терпкий. Лікує багато хвороб.
У молодої мами постійно з грудей витікає молоко. І зціджування, і туге перев’язування не дає результатів. Порадьте, що робити. Олександра.
Пам’ятаю, що мій тато у таких випадках виносив з льоху капустину, давав молодій мамі і рекомендував листя капусти розпарити і прикладати до грудей. Такі компреси зміцнюють молочні залози. Допомагають, якщо молоко густе.
Буває, що в молодої мами є ущільнення в молочних залозах. Тоді свіжий капустяний листок потрібно розім’яти (розкачати качалкою), змастити медом (теплим і рідким) і прикладати до молочних залоз.
Для пані Галини з с. Зелена на Красилівщині про лікувальні властивості кісточок винограду.
Спочатку скажу про протипоказання. Не варто вживати кісточки винограду, якщо хвора печінка, жовчний міхур. Може спровокувати закупорку кровоносних судин і непрохідність кишківника, а якщо вживати кісточки цілими, то може травмувати стінки кишківника.
Для вживання кісточок винограду їх потрібно висушити і подрібнити. Вживати по 1-2 столові ложки разом з їжею, напоями, або просто зі склянкою води.
Вживають ці ліки для розрідження крові, для лікування тахікардії. Використовуйте як антидепресанти, для схуднення, при схильності до варикозного розширення вен.
Хай Господь всім допомагає!