З ініціативи ради Організації ветеранів України, за підтримки державних органів влади та місцевого самоврядування проводиться Всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям України» – з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 75-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З урахуванням того, що цьогорічний ювілей визволення областей, районів, міст, інших населених пунктів, має хронологічну послідовність, урочистості на місцях відбуваються у формі естафети.

Хмельницька область прийняла Естафету 9 січня 2019 року від Житомирщини. У нас вона здійснюватиметься трьома маршрутами. У Ярмолинецькому районі естафета проходила з 25 по 29 березня 2019 року. Імена 5799 фронтовиків, які назавжди залишилися на фронтах, викарбувані на плитах із граніту пам’ятників та обелісків, що височать у 43 населених пунктах району.
Першими населеними пунктами району, які визволили наші війська в березні 1944 року, були: Коритна, Москалівка, Волудринці. Тож моя рідна Москалівка й відкрила вервечку естафет пам’яті Ярмолинеччини. У заході взяли участь: начальник відділу культури районної державної адміністрації Є. Гжегожевський, голова президії ради районної організації ветеранів України П. Коцюба, керівник клубу «Молодіжна козацька Січ» Федір Пронак зі своїми вихованцями, Москалівський сільський голова С. Деркач, педагогічний та учнівський колективи, громадськість.
26 березня всіх небайдужих естафета зібрала біля обелісків у Михайлівці та Баламутівці. А 27 березня в Ярмолинці завітала делегація з Хмельницького і учасники обласної Естафети пам’яті «Слава визволителя України»: керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій, секретар міської ради Михайло Кривак, голова ревізійної комісії обласної організації ради ветеранів України Олександр Кадуцький та голова міської ради ветеранів Мунір Садиков.
До пам’ятника Воїнам-визволителям разом із багатьма небайдужими прийшли і голова районної ради Лаврентій Копицяк, його заступник Борис Лис, голова районної державної адміністрації Андрій Шутяк, заступник голови районної державної адміністрації Володимир Байталюк, селищний голова Володимир Хоптяр, працівники установ та організацій району, ветерани, вихованці клубу «Молодіжна козацька Січ Ярмолинеччини».
За традицією, гостям заходу вручили запашний коровай. У свою чергу учасники обласної Естафети передали ярмолинчанам капсулу зі священною землею з Братської могили Хмельницького.
Учасники Естафети пам’яті «Слава визволителям України» 28 березня відвідали село Соснівка. Заключним пунктом Естафети пам’яті цього ж дня стало село Солобківці.
29 березня учасники Естафети пам’яті «Слава визволителям України» Ярмолинецького району здійснили забір землі з Братської могили полеглих визволителів, що височить на площі 600-річчя Ярмолинець. Капсула із землею разом з усією атрибутикою попрямувала для передання Дунаєвецькому району.